Skip to main content

ΤΑΞΙΔΙ

Tips για Βουδαπέστη: ο απόλυτος οδηγός

Tips για Βουδαπέστη, τι να προσέχεις, πού θα διασκεδάσεις.


Γεωργία Κοντού

Αν έχεις την οικονομική δυνατότητα φέτος το καλοκαίρι να εξασφαλίσεις τα αεροπορικά εισιτήρια για Βουδαπέστη (ή αν τα έχεις αγοράσει ήδη), να ξέρεις ότι είναι τόσο οικονομική πόλη, που θα κάνεις διακοπές ακόμη και με ελάχιστα χρήματα (ευρώ ή... δραχμές) στην τσέπη σου χωρίς να στερηθείς τίποτα. 

Βουδαπέστη όμως δεν είναι μόνο τα αξιοθέατα που αναφέρουν οι ταξιδιωτικοί οδηγοί: το κάστρο, το κοινοβούλιο, το νησί της Μαργαρίτας. Είναι και μια εκπληκτικά πλούσια, σύγχρονη νυχτερινή ζωή η οποία εκτυλίσσεται ανάμεσα στα παλιά, ιστορικά κτίρια της πόλης. Κορυφαία τάση της, οι λεγόμενες ruin pubs, που άρχισαν να ξεφυτρώνουν σαν τα μανιτάρια πριν από δέκα περίπου χρόνια σε εγκαταλελειμμένους βιομηχανικούς χώρους, αποδεικνύοντας πως ακόμη και όταν δεν υπάρχει budget, η φαντασία κάνει θαύματα. Τα ποτά είναι φτηνά και η ατμόσφαιρα σε κάθε μπαράκι μοναδική - σε διαβεβαιώνουμε λοιπόν ότι δεν θα σου λείψουν καθόλου τα στέκια της Αθήνας!

Μερικές από τις προτάσεις μας; 

ruinpubs3.jpg

-Η Szimpla Kert (φωτό πάνω, Kazinczy utca 14) είναι η πρώτη ruin pub, που άνοιξε το 2004 στην Εβραϊκή Συνοικία της Βουδαπέστης, με έναν κήπο, ιδανικό για τις ηλιόλουστες μέρες του καλοκαιριού και παλιά, παράταιρα έπιπλα που της δίνουν ιδιαίτερο χαρακτήρα. Περιστασιακά φιλοξενεί παζάρια και πάγκους μαναβικής - θα νιώσεις σαν να βρίσκεσαι στο σπίτι σου!

ruinpubs1.jpg

-Η Kuplung (φωτό πάνω, Kiraly utca 46), με τα πολύχρωμα φαναράκια-μέδουσες ως σήμα κατατεθέν, είναι ένα πρώην συνεργείο αυτοκινήτων που πλέον λειτουργεί ως καφέ το πρωί και μπαρ-κλαμπ... μέχρι το άλλο πρωί.

-Η λίγο πιο... νοικοκυρεμένη ταράτσα του Tip Top (κεντρική φωτό, Kecskeméti utca 3) σερβίρει τις καλύτερες μπίρες και υπέροχη θέα. 

ruinpubs2.jpg

-Η Corvinteto (φωτό πάνω, Blaha Lujza ter 1-2), μια ακόμη ταράτσα με τη Βουδαπέστη πιάτο. Για να φτάσεις θα χρειαστεί να σκαρφαλώσεις έξι ορόφους από τα σκαλιά, αλλά η θέα, η ατμόσφαιρα και οι προβολές ταινιών είναι μερικά μόνο από τα πράγματα που θα σε αποζημιώσουν. Όλες τις ημέρες εκτός από τη Δευτέρα μετατρέπεται αργά το βράδυ σε κλαμπ.

Φυσικά αυτές δεν είναι όλες οι ruin pubs. Όρεξη να έχεις να γυρίζεις στα σοκάκια της Βουδαπέστης, και θα ανακαλύψεις άπειρες ακόμη σε αίθρια, αυλές, ταράτσες και στοές.

Διαβάστε επίσης

ΤΑΞΙΔΙ

Σαββατοκύριακο στο Μιλάνο: ιδέες για να περάσετε υπέροχα

Πώς να αξιοποιήσετε το 48ωρό σας για να απολαύσετε περισσότερο αυτή την πανέμορφη πόλη

ΤΑΞΙΔΙ

4 ευρωπαϊκά ξενοδοχεία με ιδιαίτερο χαρακτήρα που δεν πρέπει να χάσετε

Τίποτα δεν ξεκουράζει τον νου και δεν διευρύνει το ανθρώπινο πνεύμα όσο τα ταξίδια.

ΤΑΞΙΔΙ

Οι καλύτεροι εναλλακτικοί ευρωπαϊκοί προορισμοί για την καλοκαιρινή σας λίστα

Ενδιαφέροντες προορισμοί που συχνά παραβλέπονται υπέρ πιο δημοφιλών τοποθεσιών

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Παρασκευής 26 Απριλίου

Αφεθείτε στην ευτυχία που σας προσφέρει η καθημερινότητα

PETS

Γιατί η γάτα μου με κοιτάζει επίμονα;

6 λόγοι για τους οποίους οι γάτες κοιτούν επίμονα και πώς να ανταποκριθείτε

ΒΙΒΛΙΟ

12 βιβλία για το Πάσχα του 2024

Η Ναταλία Πετρίτη επιλέγει τα βιβλία που θα μας κρατήσουν συντροφιά στις διακοπές και που θα χαρίσουμε στους αγαπημένους μας.