Skip to main content

ΤΑΞΙΔΙ

Ένας οδηγός-εξπρές για να βάλεις όλα τα απαραίτητα στη χειραποσκευή σου

Προετοιμάσου για τις καλοκαιρινές αποδράσεις σου. Ναι, από τώρα!


Γεωργία Κοντού

Μπορεί να αρχίσουμε να φτιάχνουμε βαλίτσες εβδομάδες πριν από την ημέρα της αναχώρησης για τις καλοκαιρινές διακοπές μας, όμως αναγκαστικά αφήνουμε για τελευταία στιγμή την τσάντα που έχουμε μαζί μας στο αεροπλάνο, το πλοίο ή το λεωφορείο. Είναι ίσως η πιο αγχωτική διαδικασία προετοιμασίας, γιατί ξέρουμε ότι σε περίπτωση που ξεχάσουμε κάτι απαραίτητο, κανένα λάθος δεν αναγνωρίζεται μετά την απομάκρυνση από το γκισέ των εισιτηρίων.

Ετοιμάσαμε, λοιπόν, ένα μίνι οδηγό που θα σε βοηθήσει να φτιάξεις μια λίστα με ό,τι θα χρειαστείς στη διάρκεια της διαδρομής, για να ξεκινήσουν οι διακοπές σου χωρίς δυσάρεστα απρόοπτα.

1. Μπουκαλάκι νερού: Ειδικά το ταξίδι με το αεροπλάνο, αφυδατώνει τον οργανισμό μας προτού καλά καλά απογειωθούμε. Αν όμως ταξιδεύεις αεροπορικώς θα χρειαστεί να το προμηθευτείς από το αεροδρόμιο, γιατί οι κανονισμοί δεν επιτρέπουν να κουβαλάς στη χειραποσκευή συσκευασίες υγρών χωρητικότητας άνω των 100 ml (αυτό ισχύει και για τα καλλυντικά σου).

2. Νεσεσέρ καλλυντικών: Ένα κονσίλερ, μια ενυδατική κρέμα, χαρτάκια κατά της λιπαρότητας, υγρά μαντιλάκια, ένα ρουζ, λαστιχάκια για τα μαλλιά και ένα λιπ μπαλμ είναι ψηλά στη λίστα των απαραίτητων, ειδικά για ένα αεροπορικό ταξίδι.

3. Kindle: Ένα ταξίδι γίνεται απείρως πιο απολαυστικό με ένα βιβλίο. Πόσο μάλλον αν έχεις μια ψηφιακή συσκευή ανάγνωσης, που χωράει όλη τη συλλογή σου! Αν πάλι το πορτοφόλι σου δεν σηκώνει τέτοιες αγορές, μπορείς να αρκεστείς σε ένα μικρό, χαρτόδετο μυθιστόρημα.

4. Στυλό: Ακόμη κι αν έχεις ως σημειωματάριο το κινητό σου, μπορεί να σου φανεί χρήσιμο οπουδήποτε... από το να σημειώσεις το ξενοδοχείο όπου θα μείνεις στο χάρτη, μέχρι να γράψεις, με τον παραδοσιακό τρόπο, το τηλέφωνο του γοητευτικού συνταξιδιώτη σου.

5. Γυαλιά ηλίου: Αν φοράς φακούς επαφής, πάρε και τα μυωπίας γιατί μπορεί στο ταξίδι να παρουσιαστεί κάποιος ερεθισμός στα μάτια σου και να αναγκαστείς να βγάλεις τους φακούς.

6. Τσίχλες: Ακόμη κι αν δεν μασάς τσίχλες στην καθημερινή ζωή σου, ειδικά σε ένα αεροπορικό ταξίδι θα φανούν σωτήριες σε περίπτωση που βουλώσουν τα αυτιά σου. Αν ταξιδεύεις με πλοίο ή λεωφορείο, υπάρχουν ειδικές τσίχλες κατά της ναυτίας.

7. Φακελάκια καφέ ή τσαγιού: Έτσι, αρκεί να ζητήσεις από τον αεροσυνοδό ή το μπαρ του πλοίου λίγο ζεστό νερό για να φτιάξεις το αγαπημένο σου ρόφημα παντού (και, στην περίπτωση του πλοίου, να αποφύγεις τον διαβόητο καραβίσιο καφέ).

8. Κλειδιά: Για οικονομία χώρου, μπορείς να τα ξεφορτώσεις από μπρελόκ.

9. Πορτοφόλι: Επίσης μπορείς να το ξεφορτώσεις, π.χ. από εκπτωτικές κάρτες καταστημάτων που δεν υπάρχει περίπτωση να χρειαστείς στον προορισμό σου.

10. Διαβατήριο: Ή ταυτότητα, αν ταξιδεύεις εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Τοποθέτησέ το σε ασφαλές σημείο, για παράδειγμα σε κάποιο εσωτερικό τσεπάκι της χειραποσκευής που κλείνει με φερμουάρ.

11. Κινητό, φορτιστή και ωτασπίδες: Αντί για ωτασπίδες μπορείς να πάρεις τα ακουστικά του κινητού για να ακούς μουσική στο ταξίδι, αν το ζητούμενό σου δεν είναι να κοιμηθείς αλλά να απομονωθείς από ενοχλητικούς θορύβους.

12. Σνακ: Ειδικά αν ταξιδεύεις με κάποια αεροπορική εταιρεία που δεν σου προσφέρει δωρεάν γεύματα ή αν απλώς θέλεις να έχεις μια πιο υγιεινή εναλλακτική αντί για τα σνακ του κυλικείου. Μην πάρεις κάτι με σοκολάτα, γιατί μπορεί να λιώσει από τη ζέστη και από την πίεση μέσα στην τσάντα. 

Διαβάστε επίσης

ΤΑΞΙΔΙ

Στον παράδεισο που μπορεί να φιλοξενήσει την 3η σεζόν του The White Lotus

Αν φιλοξενήσει εσάς πάντως, σίγουρα θα περάσετε ονειρικά

ΤΑΞΙΔΙ

Dolce Vita στη Ρώμη

Πώς να απολαύσετε τη γλυκιά ζωή στην αιώνια πόλη!

ΤΑΞΙΔΙ

Απολαύστε ένα Σαββατοκύριακο στη Σεβίλλη

Μια υπέροχη πόλη της Ισπανίας που αξίζει να ανακαλύψετε

Προτεινόμενα

ASK THE EDITOR

6 ολοκαίνουριες skincare, makeup και αρωματικές αφίξεις για να κάνεις δώρο στον εαυτό σου

Νέα προϊόντα που θα λατρέψεις με το που τα βάλεις στο boudoir σου

BEAUTY TIPS

5 quick fix λύσεις για να μειώσεις το πρήξιμο κάτω από τα μάτια

Αν και δεν υπάρχει μαγικός τρόπος να το εξαφανίσεις, σίγουρα μπορείς να κάνεις κάτι για να καμουφλαριστεί

FASHION NEWS

Ο οίκος Missoni επιστρέφει στις ρίζες του και παρουσιάζει τη συλλογή Kaleidoscopica

Ο Ιταλικός οίκος παρουσιάζει μια συλλογή ατελείωτων συνδυασμών για την Άνοιξη και το Καλοκαίρι του 2024