Άσχημα τα νέα για εσένα που αγαπάς το κόκκινο κρέας - AllYou.gr

Search

Άσχημα τα νέα για εσένα που αγαπάς το κόκκινο κρέας

Μια νέα έρευνα θα σε κάνει στο εξής να ευχαριστιέσαι λιγότερο αυτή την τροφή.

> FITNESS ::
03 Οκτωβρίου 2016

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα νέας μελέτης, που δημοσιεύεται στο διεθνές επιστημονικό περιοδικό JAMA Internal Medicine, φαίνεται πως η αυξημένη πρόσληψη πρωτεϊνών ζωικής προέλευσης και ειδικότερα από κόκκινο κρέας και επεξεργασμένα προϊόντα κόκκινου κρέατος- σχετίζεται με υψηλότερα ποσοστά θνησιμότητας, ενώ από την άλλη, η αυξημένη πρόσληψη φυτικής προέλευσης πρωτεϊνών συνδέεται με χαμηλότερο κίνδυνο θανάτου.

Οι ερευνητές ανέλυσαν δεδομένα από δύο μεγάλες μακροχρόνιες μελέτες, στις οποίες συμμετείχαν περισσότεροι από 170.000 εθελοντές για διάστημα 26-30 ετών. Κατά το διάστημα διεξαγωγής των εν λόγω μελετών, οι συμμετέχοντες συμπλήρωναν ερωτηματολόγια σχετικά με τη γενική κατάσταση της υγείας τους κάθε δύο έτη, καθώς και ερωτηματολόγια συχνότητας κατανάλωσης τροφίμων κάθε τέσσερα έτη. Συνολικά, καταγράφηκαν 36.000 θάνατοι, εκ των οποίων περίπου 9.000 από καρδιαγγειακά νοσήματα, 13.000 από καρκίνο και 14.000 από άλλα αίτια.

Οι στατιστικές αναλύσεις που πραγματοποίησε η ερευνητική ομάδα, έδειξαν πως υπάρχει μικρή συσχέτιση μεταξύ της αυξημένης κατανάλωσης ζωικής προέλευσης πρωτεϊνών και της πιθανότητας θανάτου.

Ωστόσο, περαιτέρω ανάλυση των δεδομένων έδειξε πως η υψηλή κατανάλωση ζωικών πρωτεϊνών συνδέεται με αυξημένο κίνδυνο θανάτου μόνο σε όσους έχουν τουλάχιστον έναν επιβαρυντικό παράγοντα ή μία «ανθυγιεινή» συνήθειεα, όπως αυξημένο ή χαμηλό σωματικό βάρος, υψηλή κατανάλωση αλκοόλ, ιστορικό καπνίσματος ή σωματική αδράνεια. Μάλιστα, η αυξημένη πρόσληψη πρωτεΐνης ζωικής προέλευσης δε φάνηκε να συνδέεται με υψηλότερο κίνδυνο θανάτου σε άτομα που είχαν υιοθετήσει έναν «υγιεινό» τρόπο ζωής.

Τέλος, συγκρίνοντας τις διαφορετικές πηγές ζωικής πρωτεΐνης, τα υψηλότερα ποσοστά θνησιμότητας φάνηκαν να συνδέονται κυρίως με το κόκκινο κρέας και τα επεξεργασμένα προϊόντα του, και όχι με το ψάρι ή τα πουλερικά.

Πηγή: neadiatrofis.gr

Hot αυτή τη στιγμή!

ΠΑΙΔΙ

Η θηλάζουσα κούκλα που έγινε sold out σε λίγες ώρες

Μια μαμά από την Αυστραλία έκανε το χόμπι της επάγγελμα και... ξεπούλησε.
ΜΟΔΑ

3 fashion items που πρέπει να έχεις στη ντουλάπα σου τις γιορτές

Αυτά τα ρούχα πρέπει να υπάρχουν στην ντουλάπα σου!
BEAUTY TIPS

Τι τρώνε τα μοντέλα της Victoria’s Secret για να έχουν καθαρή επιδερμίδα

Όταν περπατάς στον πιο σημαντικό fashion show, πρέπει το δέρμα σου να είναι άψογο!
ΣΧΕΣΕΙΣ

Να γιατί ερωτευόμαστε

Νέα έρευνα έρχεται να μας αποκαλύψει τη μυστική συνταγή του έρωτα.
ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Να γιατί πρέπει να λες καθημερινά "ναι" στους ξηρούς καρπούς

Μην αφήνεις εκτός του μενού σου τα φουντούκια, τα καρύδια, τα φιστίκια... Υπάρχουν λόγοι!
DO IT YOURSELF

3 τρόποι να φορέσεις ένα λεοπάρ παλτό

Κάνε statement με τις εμφανίσεις σου φορώντας αυτό το παλτό