Η must τροφή για τις καπνίστριες - AllYou.gr

Search

Η must τροφή για τις καπνίστριες

Όταν δεν έχεις γράψει «το κόβω» στις new year’s resolutions...

> FITNESS ::
15 Νοεμβρίου 2018
Συντάκτης : Αλεξάνδρα Παπαδάκη

Αμάν πια, πότε θα σταματήσεις το κάπνισμα; Οι φίλοι σου σού το λένε συνεχώς. Το παιδί σου διαμαρτύρεται και ο άντρας σου σε κοιτάζει με οίκτο. Εσύ όμως ακόμα να το αποφασίσεις.

Είναι καθαρά εγκεφαλικό θέμα η διακοπή του καπνίσματος και εάν ήθελες να κάνεις ένα τεράστιο δώρο στον εαυτό σου σίγουρα θα ήταν αυτό.

Μέχρι τη μεγάλη απόφαση, μάθε ότι υπάρχει ένα σούπερ θρεπτικό λαχανικό που μπορεί να προστατεύει τον οργανισμό σου από τις βλαβερές συνέπειες της νικοτίνης βοηθώντας τον να αποβάλλει μεγάλη ποσότητα αυτής της εθιστικής ουσίας.

Και αυτό είναι το μπρόκολο, το οποίο περιέχει σημαντική ποσότητα από τις βιταμίνες Β5, C, B, που είναι υπεύθυνες για το χειρισμό σημαντικών διαδικασιών στο σώμα σου.

Πώς λειτουργεί; Τρώγοντας μπρόκολο αναπληρώνεις τη βιταμίνη C που έχεις ανάγκη εξαιτίας του καπνίσματος ενώ επίσης αυτή η διατροφική συνήθεια διατηρεί το μεταβολισμό σου σταθερό.

Οι ειδικοί λένε ότι είναι πολύ σημαντικό το ότι προστατεύει τα πνευμόνια σου από τις τοξίνες καθώς το γονίδιο NRF2 που περιέχει λειτουργεί ως ασπίδα στην επίθεση που δέχονται οι πνεύμονές σου.

Ξεκίνα, λοιπόν, να τρως μπρόκολο και μην το σταματήσεις ούτε όταν πεις αντίο στο τσιγάρο για πάντα.  Ακολούθησε το allyou στο Instagram!