Skip to main content

FITNESS

Πώς να νυστάξω γρήγορα

Για καλύτερα zzz... 



Καθώς αυτή την εποχή, το άγχος συσσωρεύεται όλο και πιο ανησυχητικά στην καθημερινότητά σου, οι νύχτες σου έχουν πάψει να είναι ήσυχες. Βέβαια, έχεις δοκιμάσει όλες τις γνωστές μεθόδους για να καταπολεμήσεις την αϋπνία, αλλά τίποτα. Υπάρχει ένας έξυπνος και αποτελεσματικός τρόπος να χαλαρώσεις ύστερα από μια δύσκολη μέρα. 

Ποιος είναι αυτός; Ηρέμησε το νου σου, απαλλάξου από τη μυϊκή ένταση και μείωσε το στρες με μερικά απλά τεντώματα. Φόρεσε, λοιπόν, κάτι άνετο, βάλε ένα CD με χαλαρωτική μουσική και κάνε τις παρακάτω δύο ασκήσεις. 

1. Ήπιο κύλισμα της πλάτης

Στηρίξου στον τοίχο, με τα πόδια ελαφρώς ανοιχτά και σε απόσταση περίπου 30 εκατοστά απ’ αυτόν. Εισέπνευσε, τράβηξε προς τα μέσα τους κοιλιακούς και πίεσε ολόκληρη την πλάτη σου πάνω στον τοίχο. Καθώς εκπνέεις, κύλησε τον κορμό σου ώστε στο τέλος να ακουμπάει στον τοίχο μόνον ο κόκκυγας και οι γλουτοί. Χαλάρωσε το λαιμό και τους ώμους και άφησε το κεφάλι και τα χέρια σου να κρέμονται. Πάρε βαθιές, αργές ανάσες και καθώς τα χέρια σου κρέμονται κάνε κυκλικές κινήσεις 5 φορές προς τα μέσα και 5 φορές προς τα έξω. Σιγά σιγά, ανέβα προς τα πάνω. Αυτή η άσκηση θα χαλαρώσει τη μέση, τους ώμους και το λαιμό σου.

2. Περιστροφή ώμων προς τα πίσω 

Στάσου με τα πόδια ελαφρώς ανοιχτά και κράτησε μπροστά σου μια πετσέτα (την οποία θα έχεις διπλώσει κυλινδρικά), ώστε τα χέρια σου να είναι πολύ ανοιχτά. Εισέπνευσε και σήκωσε τα χέρια πάνω από το κεφάλι. Καθώς εκπνέεις, κατέβασέ τα πίσω από την πλάτη. Ξαναφέρ' τα τα πάνω από το κεφάλι εισπνέοντας και κάνε μία εκπνοή καθώς τα κατεβάζεις. Αν αισθάνεσαι τους ώμους πολύ σφιχτούς ή αν η άσκηση σε δυσκολεύει πολύ, μπορείς να φτάσεις μέχρι του σημείου που δεν ζορίζεσαι πολύ. Επανάλαβε πέντε έως οκτώ φορές. Αυτή η άσκηση χαλαρώνει τους ώμους και το στήθος.

Διαβάστε επίσης

FITNESS

5 ιδανικά είδη άσκησης για την περίοδο της εγκυμοσύνης

Για να διατηρηθείς ενεργή και γεμάτη ευεξία τους μήνες που περιμένεις το μωρό σου

FITNESS

6 τρόποι με τους οποίους η yoga ενισχύει τη σεξουαλική σου ζωή

Κι όμως, η ενασχόληση μαζί της μπορεί να βελτιώσει κατά πολύ και το σεξ στην καθημερινότητά σου

FITNESS

Οκτώ τρόποι για να χάσετε λίπος από την κοιλιά

Πώς να μειώσετε το σπλαχνικό λίπος

Προτεινόμενα

CELEBS

Δημήτρης Κόκοτας: Θετικά τα νέα για την υγεία του - Ανταποκρίθηκε σε οδηγίες γιατρών

Παραμένει στη ΜΕΘ με μηχανική υποστήριξη έναν μήνα μετά την ανακοπή

BEAUTY TIPS

Πώς να απαλλαγείτε από τους πόρους;

Οι ειδικοί μοιράζονται τα top μυστικά για να τους ξεφορτωθείτε

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Πέμπτης 25 Απριλίου

Ενισχύστε την υγεία σας, φυσική, πνευματική και ψυχική