Βάλε... λουρί στην άσκηση και χάσε κιλά - AllYou.gr

Search

Βάλε... λουρί στην άσκηση και χάσε κιλά

Άσε το διάδρομο. Πιάσε (το) σκύλο!

28 Οκτωβρίου 2015

Έχεις σκύλο; Αν ναι, προσπέρασε τον διάδρομο, ξέχνα τα βάρη, βάλε στην άκρη το στρώμα της γιόγκα και βγάλε το σκύλο σου βόλτα! Γιατί; Για για μια ακόμα φορά αποδεικνύεται ότι αυτός είναι ο καλύτερος φίλος του ανθρώπου, ακόμα και στην άσκηση! Αν, λοιπόν, βαριέσαι φρικτά το γυμναστήριο, αλλά θες να διατηρήσεις τη γραμμή σου και –κυρίως– θέλεις να κάψεις έως και 30% πιο πολλές θερμίδες από όσες συνήθως, τότε δεν έχεις παρά να βγεις στους δρόμους παρέα με το κατοικίδιό σου. 

Αυτό, άλλωστε, υποστηρίζει περίτρανα έρευνα που διεξήγαγε το Πανεπιστήμιο του Missouri. Σε αυτήν, οι ερευνητές μελέτησαν τις αθλητικές συνήθειες 5.900 ατόμων εκ των οποίων οι 2.170 είχαν σκύλο. Τα αποτελέσματα έδειξαν ότι οι δεύτεροι ασκούνται κάθε εβδομάδα έως και 30 λεπτά περισσότερο από τους πρώτους. Επιπλέον, περπατούν 28% πιο γρήγορα συγκριτικά με εκείνους που συνηθίζουν να πηγαίνουν για περπάτημα με τους φίλους τους και, έτσι, καίνε περισσότερες θερμίδες.

Πού οφείλεται αυτό το φαινόμενο; Σύμφωνα με τους ειδικούς, ο ενθουσιασμός που έχουν τα σκυλιά όταν βγαίνουν βόλτα, παρασύρει τους ιδιοκτήτες τους κι, έτσι, περπατούν πιο γρήγορα.

Από σήμερα λοιπόν, κάνουμε σκυλίσια... άσκηση!Ακολούθησε το allyou στο Instagram!