Skip to main content

FITNESS

3 πρόσωπα που σαμποτάρουν το πρόγραμμα άσκησής σου

Μην ψάχνεις μακριά. Μέσα στο σπίτι σου είναι! 


Μαρία Μυλωνά

Όσο καλές και αν είναι οι προθέσεις σου να μείνεις πιστή στο πρόγραμμα γυμναστικής σου, υπάρχουν μερικοί αστάθμητοι και αρκετά «ύπουλοι» παράγοντες που φαίνεται πως σε σαμποτάρουν καθημερινά. Μην ψάξεις μακριά. Βρίσκονται στα πιο κοντινά σου πρόσωπα, στον σύντροφο,το παιδί ή την κολλητή σου. Να τι πρέπει να κάνεις! 

1. Ο σύντροφός σου

Η συζυγική ζωή είναι δυστυχώς συνώνυμο της… καθιστικής ζωής. Από τα πρώτα κιόλας χρόνια του γάμου, το ζευγάρι αφήνεται στη ρουτίνα, η οποία σπάνια περιλαμβάνει άλλες δραστηριότητες εκτός από το βαρύ βραδινό φαγητό μπροστά στην τηλεόραση. Όσες φορές και αν έχεις προσπαθήσει να πας στο γυμναστήριο, τελικά ο καναπές... κερδίζει. 

Άλλαξέ το: Πήγαινε στο γυμναστήριο πριν ή αμέσως μετά το γραφείο. Φρόντισε να βρίσκεται κοντά στο γραφείο, για να μην αγχωθείς για τη μετακίνησή μετά την άσκηση. Αν πάλι δεν είσαι πρωινός τύποι, επίλεξε ένα γυμναστήριο κοντά στο σπίτι σου και πήγαινε πριν γυρίσεις στο σπίτι. 

2. Το παιδί σου

Το άγχος, η έλλειψη χρόνου, ακόμη και οι τύψεις ότι δεν του αφιερώνεις όσο χρόνο θα ήθελες, σε έχουν κάνει πολλές φορές να γυρίζεις νωρίτερα στο σπίτι. Επίσης, το συχνά φορτωμένο πρόγραμμα του παιδιού δεν σου αφήνει το περιθώριο να ασχοληθείς με τον εαυτό σου – και όχι άδικα.

Άλλαξέ το: Ζήτησε τη βοήθεια του συντρόφου σου, ώστε να μπορείς να αθληθείς κάποια απογεύματα. Αν αυτό δεν το βλέπεις και πολύ πιθανό, ρίξ' το… στο περπάτημα. Για παράδειγμα, πάρκαρε λίγο πιο μακριά από τη δουλειά σου ή κατέβα από το λεωφορείο δύο στάσεις πριν. Επίσης, προσπάθησε να βρεις κοινές αθλητικές δραστηριότητες με το παιδί σου, συνδυάζοντας με αυτό τον τρόπο τα προγράμματά σας. Αφιέρωσε λίγο χρόνο τα Σαββατοκύριακα στο παιχνίδι στο πάρκο ή δίπλα στη θάλασσα. 

3. Η κολλητή σου

Όσο και αν προσπαθείς να είσαι συνεπής και να μη χάνεις το απογευματινό πρόγραμμα του pilates στο γυμναστήριο, δεν προβάλλεις και πολλές αντιστάσεις στο αίτημα της κολλητής σου να πιείτε ένα χαλαρό καφεδάκι μετά το γραφείο. Μία φορά σίγουρα δεν βλάπτει, αλλά δεν θέλει και πολύ να βγεις από τον ίσιο δρόμο!

Άλλαξέ το: Ζήτησε της τη βοήθειά τους. Εξάλλου, γι’ αυτό είναι οι φίλοι. Αν δεν σε στηρίξουν εκείνοι, ποιος θα σε στηρίξει; Ποιος ξέρει, μπορεί να την παρασύρεις στον καλό δρόμο και να αποκτήσεις παρέα στο γυμναστήριο. 

Διαβάστε επίσης

FITNESS

6 τρόποι με τους οποίους η yoga ενισχύει τη σεξουαλική σου ζωή

Κι όμως, η ενασχόληση μαζί της μπορεί να βελτιώσει κατά πολύ και το σεξ στην καθημερινότητά σου

FITNESS

Οκτώ τρόποι για να χάσετε λίπος από την κοιλιά

Πώς να μειώσετε το σπλαχνικό λίπος

FITNESS

5 έξυπνα tips για να καις περισσότερες θερμίδες όσο περπατάς

Το περπάτημα μπορεί να βοηθήσει όχι μόνο προς μια καλύτερη φυσική κατάσταση, αλλά και στην ήπια απώλεια βάρους

Προτεινόμενα

BEAUTY TIPS

7 μυστικά ομορφιάς στα οποία ορκίζεται η Kate Hudson

Happy birthday πανέμορφη Kate Hudson!

CELEBS

Μαίρη Μηνά: Όσα δεν ξέρουμε για την ηθοποιό που εντυπωσίασε ως Πρωθιέρεια

Το θέατρο, ο έρωτας με τον Μιχάλη Σαράντη και η μητρότητα

FASHION RADAR

Η Salma Hayek συνδυάζει αστράφτει σε μια ιταλική βραδινή έξοδο

Εντυπωσίασε στη Βενετία με μια λαμπερή εμφάνιση