ΑΥΤΕΣ οι ασκήσεις θα σε βοηθήσουν να γίνεις μάνα - AllYou.gr

Search

ΑΥΤΕΣ οι ασκήσεις θα σε βοηθήσουν να γίνεις μάνα

Μπες σε πρόγραμμα! 

27 Νοεμβρίου 2015

Το καθημερινό άγχος, οι γρήγοροι ρυθμοί της ζωής, η μη ισορροπημένη και ποιοτική διατροφή είναι κάποιοι από τους παράγοντες που μπορεί να καθυστερήσουν ένα ζευγάρι από την απόκτηση ενός μωρού!

Εμείς σας προτείνουμε ένα ενδεικτικό πρόγραμμα γιόγκα που μπορεί να σας βοηθήσει να χαλαρώσετε με το σύντροφό σας, αποκαθιστώντας την απόλυτη ισορροπία στο σώμα και κυρίως στο αναπαραγωγικό σύστημα.

Ασκήσεις για τη γονιμότητα:

1. Αναπνοή, κάντε την πλήρη αναπνοή που περνά από την κοιλιά, το θώρακα και το στήθος! Από κάτω προς τα πάνω η εισπνοή και από πάνω προς τα κάτω η εκπνοή! Προσπαθείτε η εισπνοή και η εκπνοή να είναι ίσης διάρκειας και να αναπνέετε πάντα από τη μύτη. Αρχίζετε με 5 αναπνοές και σταδιακά αυξάνετε! Η πλήρης αναπνοή δυναμώνει τους μυς του στήθους, του θώρακα και του στομάχου και σας βοηθά να διώξετε το άγχος!

2. Ελάτε σε όρθια θέση με τα πόδια ανοιχτά, μπρος- πίσω με μια άνετη θέση για σας! Έχοντας το αριστερό πόδι μπροστά φέρτε το σώμα μας προς τα αριστερά και σκύψτε πάνω σε αυτό βάζοντας τα χέρια στο πάτωμα, δεξιά- αριστερά από το πέλμα σας. Εισπνέοντας, λυγίστε τα πόδια σας, κατεβαίνοντας προς τα κάτω, ισιώστε την πλάτη σας και κοιτάξτε προς τα πάνω, μείνετε μέχρι το 3 και εκπνέοντας τεντώστε τα πόδια σας, φέρνοντας το κεφάλι σας προς τα κάτω τώρα, μείνετε και εδώ μέχρι το 3 και επαναλάβετε άλλες 3 φορές στο κάθε πόδι. Με την άσκηση αυτή κάνετε ένα καλό stretching στους μυς των ποδιών, βελτιώνοντας την κυκλοφορία του αίματος.

3. Ξαπλώστε μπρούμυτα, με κλειστά τα πόδια, φέρτε να χέρια σας στο πάτωμα δίπλα από τους ώμους και ακουμπήστε το μέτωπο στο έδαφος. Εισπνέοντας ανεβάστε αργά το στήθος και το κεφάλι μείνετε για 3 δευτερόλεπτα κρατώντας την αναπνοή σας και κοιτώντας προς τα πάνω και σιγά σιγά εκπνέοντας κατεβείτε στην αρχική θέση. Επαναλάβετε την άσκηση αυτή 3 φορές. Η άσκηση αυτή βελτιώνει το αναπνευστικό και αναπαραγωγικό σύστημα, δυναμώνει στην σπονδυλική στήλη και εξισορροπεί τις δυο πλευρές του σώματος!

Προσοχή: Η άσκηση αυτή να αποφεύγεται από άτομα που έχουν εγχειριστεί και από γυναίκες στην περίοδο, γιατί αυξάνει αρκετά τη ροή του αίματος!

Πηγή: http://familylife.gr/

Συντάκτης

Hot αυτή τη στιγμή!

ΕΓΩ

Ακόμη ένας πολύ καλός λόγος να σκάσεις ένα χαμόγελο

Αμερικανική έρευνα υποστηρίζει ότι το γέλιο σου δεν συνδέεται μόνο με το ταμπεραμέντο σου.
DO IT YOURSELF

3 ενδυματολογικές φόρμουλες για κάθε εορταστικό πάρτυ

Προγραμμάτισε από τώρα την εορταστική σου γκαρνταρόμπα για πάντα επιτυχημένες εμφανίσεις!
BEAUTY TIPS

Τα απαραίτητα προϊόντα μακιγιάζ για την εορταστική περίοδο

Οι γιορτές των Χριστουγέννων πλησιάζουν, εσύ ακόμη να προετοιμαστείς;
ΕΓΩ

Το τρικ για να τελειώνεις τις δουλειές σου γρηγορότερα

Να πως θα καταφέρεις να ολοκληρώσεις περισσότερα πράγματα μέσα στη μέρα.
STREET STYLE

Αυτά είναι τελικά τα πιο άνετα ρούχα όταν ταξιδεύεις

Ταξιδεύεις; Σου υποσχόμαστε ότι με αυτά τα ρούχα θα είσαι άνετη και στιλάτη, σε όλο το ταξίδι!
ΑΙΣΘΗΤΙΚΗ

Το μόνο προϊόν που θα χρειαστείς για ένα φυσικό μακιγιάζ

Αυτό το προϊόν μακιγιάζ έχει διπλή χρήση και συμφέρει!