Skip to main content

FITNESS

ΑΥΤΕΣ οι ασκήσεις θα σε βοηθήσουν να γίνεις μάνα

Μπες σε πρόγραμμα! 


Μαρία Μυλωνά

Το καθημερινό άγχος, οι γρήγοροι ρυθμοί της ζωής, η μη ισορροπημένη και ποιοτική διατροφή είναι κάποιοι από τους παράγοντες που μπορεί να καθυστερήσουν ένα ζευγάρι από την απόκτηση ενός μωρού!

Εμείς σας προτείνουμε ένα ενδεικτικό πρόγραμμα γιόγκα που μπορεί να σας βοηθήσει να χαλαρώσετε με το σύντροφό σας, αποκαθιστώντας την απόλυτη ισορροπία στο σώμα και κυρίως στο αναπαραγωγικό σύστημα.

Ασκήσεις για τη γονιμότητα:

1. Αναπνοή, κάντε την πλήρη αναπνοή που περνά από την κοιλιά, το θώρακα και το στήθος! Από κάτω προς τα πάνω η εισπνοή και από πάνω προς τα κάτω η εκπνοή! Προσπαθείτε η εισπνοή και η εκπνοή να είναι ίσης διάρκειας και να αναπνέετε πάντα από τη μύτη. Αρχίζετε με 5 αναπνοές και σταδιακά αυξάνετε! Η πλήρης αναπνοή δυναμώνει τους μυς του στήθους, του θώρακα και του στομάχου και σας βοηθά να διώξετε το άγχος!

2. Ελάτε σε όρθια θέση με τα πόδια ανοιχτά, μπρος- πίσω με μια άνετη θέση για σας! Έχοντας το αριστερό πόδι μπροστά φέρτε το σώμα μας προς τα αριστερά και σκύψτε πάνω σε αυτό βάζοντας τα χέρια στο πάτωμα, δεξιά- αριστερά από το πέλμα σας. Εισπνέοντας, λυγίστε τα πόδια σας, κατεβαίνοντας προς τα κάτω, ισιώστε την πλάτη σας και κοιτάξτε προς τα πάνω, μείνετε μέχρι το 3 και εκπνέοντας τεντώστε τα πόδια σας, φέρνοντας το κεφάλι σας προς τα κάτω τώρα, μείνετε και εδώ μέχρι το 3 και επαναλάβετε άλλες 3 φορές στο κάθε πόδι. Με την άσκηση αυτή κάνετε ένα καλό stretching στους μυς των ποδιών, βελτιώνοντας την κυκλοφορία του αίματος.

3. Ξαπλώστε μπρούμυτα, με κλειστά τα πόδια, φέρτε να χέρια σας στο πάτωμα δίπλα από τους ώμους και ακουμπήστε το μέτωπο στο έδαφος. Εισπνέοντας ανεβάστε αργά το στήθος και το κεφάλι μείνετε για 3 δευτερόλεπτα κρατώντας την αναπνοή σας και κοιτώντας προς τα πάνω και σιγά σιγά εκπνέοντας κατεβείτε στην αρχική θέση. Επαναλάβετε την άσκηση αυτή 3 φορές. Η άσκηση αυτή βελτιώνει το αναπνευστικό και αναπαραγωγικό σύστημα, δυναμώνει στην σπονδυλική στήλη και εξισορροπεί τις δυο πλευρές του σώματος!

Προσοχή: Η άσκηση αυτή να αποφεύγεται από άτομα που έχουν εγχειριστεί και από γυναίκες στην περίοδο, γιατί αυξάνει αρκετά τη ροή του αίματος!

Πηγή: http://familylife.gr/

Διαβάστε επίσης

FITNESS

6 τρόποι με τους οποίους η yoga ενισχύει τη σεξουαλική σου ζωή

Κι όμως, η ενασχόληση μαζί της μπορεί να βελτιώσει κατά πολύ και το σεξ στην καθημερινότητά σου

FITNESS

Οκτώ τρόποι για να χάσετε λίπος από την κοιλιά

Πώς να μειώσετε το σπλαχνικό λίπος

FITNESS

5 έξυπνα tips για να καις περισσότερες θερμίδες όσο περπατάς

Το περπάτημα μπορεί να βοηθήσει όχι μόνο προς μια καλύτερη φυσική κατάσταση, αλλά και στην ήπια απώλεια βάρους

Προτεινόμενα

CELEBS

Αλέξης Γεωργούλης: «Διαλύθηκα όταν το έμαθα, ήταν κεραυνός εν αιθρία»

Η εξομολόγηση για την καταγγελία εις βάρος του από στέλεχος του ΠΑΣΟΚ

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ποιες red flags μπορεί να κρύβει σύμφωνα με το ζώδιό του

Οι μεγαλύτερες κόκκινες σημαίες κάθε ζωδίου

CELEBS

Δήμητρα Ματσούκα - Πέτρος Κόκκαλης: Απόδραση στα Ιωάννινα για το ζευγάρι

Οι φωτογραφίες που ανέβασε στο Instagram η ηθοποιός