Skip to main content

FITNESS

Γυμνάσου, για... όνειρα γλυκά

Θέλεις να κοιμάσαι σαν πουλάκι; Πριν πέσεις στο κρεβάτι, ριξ΄το στην άσκηση!


Μαρία Μυλωνά

Σύμφωνα με μια έρευνα που έγινε από το πανεπιστήμιο της Βασιλείας στην Ελβετία, οι νεαροί συμμετέχοντες που γυμνάζονταν έντονα πριν πέσουν για ύπνο, είχαν καλύτερη ποιότητα ύπνου από εκείνους που ανέφεραν ότι απέφευγαν την άσκηση και επέλεγαν πιο ήπιες δραστηριότητες αργά το απόγευμα.

Τα αποτελέσματα της έρευνας -που βασίζονται όμως σε μία μόλις νύχτα- έρχονται σε αντίθεση με τη συνηθισμένη συμβουλή του να αποφεύγει κανείς τις έντονες δραστηριότητες προτού κοιμηθεί, αναφέρει δημοσίευμα του Business Insider.

«Πιστεύουμε ότι η παρούσα έρευνα έχει την πιθανότητα να ρίξει περισσότερο φως στο κατά πόσο πρέπει να αποφεύγεται ή όχι η βραδινή γυμναστική» ανέφερε ο ερευνητής Serge Brand.

«Τα ευρήματα μπορεί να έχουν ακόμη και πρακτικές συνέπειες, δεδομένου ότι για τους περισσότερους εργαζόμενους και γονείς, οι απογευματινές-βραδινές ώρες συχνά αποτελούν τη μοναδική ευκαιρία που έχουν για άσκηση» πρόσθεσε.

Για τις ανάγκες της μελέτης τους, οι ερευνητές παρακολούθησαν 52 φοιτητές ηλικίας κατά μέσο όρο 19 ετών, οι οποίοι έπαιζαν κάποιο σπορ δύο ή τρεις φορές την εβδομάδα.

Σύμφωνα με το περιοδικό Sleep Medicine, η ερευνητική ομάδα διαπίστωσε ότι οι φοιτητές που ανέφεραν ότι ασχολούνταν με σπορ που απαιτούν μεγαλύτερη ένταση κοιμόντουσαν πιο βαθιά, συγκριτικά με εκείνους που επέλεγαν μέτριας έντασης ασκήσεις.

Η δυνατή γυμναστική συνδέθηκε ακόμη με μεγαλύτερο αίσθημα κούρασης, καλύτερη διάθεση και μικρότερο αίσθημα πείνας το βράδυ.

Πηγή: http://www.iatrikanea.gr/

Διαβάστε επίσης

FITNESS

6 λόγοι για να ξεκινήσεις reform pilates αυτήν την άνοιξη

Μια ιδανική γυμναστική για να «ξυπνήσεις» το σώμα σου από τη χειμερινή ανάπαυση

FITNESS

Τι να κάνεις για να αποφύγεις το αίσθημα εξάντλησης μετά τη γυμναστική σου

Μην αφήσεις ένα workout session να σου στερήσει την ενέργεια όλης της μέρας

FITNESS

6 πράγματα που δεν πρέπει ποτέ να κάνεις μετά από ένα workout

Τα don’ts που δεν πρέπει να ξεχνάς μετά τη γυμναστική σου, για τα καλύτερα αποτελέσματα στο σώμα σου

Προτεινόμενα

FASHION RADAR

Η Lily Collins γιόρτασε τα 35α γενέθλιά της κι εμείς γιορτάζουμε το στυλ της

Η εξέλιξη του στυλ της Lily Collins μέσα στα χρόνια

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Τρίτης 19 Μαρτίου

Ο δυναμισμός σας θα τραβήξει το ενδιαφέρον των άλλων