Κάνεις διαλειμματική προπόνηση; ΑΥΤΑ είναι τα (νέα) οφέλη της - AllYou.gr

Search

Κάνεις διαλειμματική προπόνηση; ΑΥΤΑ είναι τα (νέα) οφέλη της

Θα σε σώσει! 

13 Φεβρουαρίου 2016

Νέα μελέτη, που δημοσιεύεται στο διεθνές επιστημονικό περιοδικό Obesity Reviews, δείχνει ότι τα σύντομα διαστήματα έντονης άσκησης αποτελούν έναν πιο αποδοτικό και ρεαλιστικό τρόπο πρόληψης, καθυστέρησης και διαχείρισης του σακχαρώδη διαβήτη, καθώς και επίτευξης απώλειας βάρους.

Οι ερευνητές, πραγματοποίησαν μετα-ανάλυση προηγούμενων μελετών, οι οποίες εξέτασαν την επίδραση της διαλειμματικής άσκησης υψηλής έντασης στην ινσουλινοαντίσταση και τη ρύθμιση των επιπέδων γλυκόζης.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της μετα-ανάλυσης, φαίνεται ότι η υψηλής έντασης διαλειμματική άσκηση συνδέεται με σημαντικά οφέλη για την καρδιο-μεταβολική υγεία, τα οποία στην περίπτωση της ινσουλινοαντίστασης και της αερόβιας ικανότητας ενδεχομένως να υπερτερούν σε σύγκριση με τα αντίστοιχα οφέλη της «παραδοσιακής» συνεχόμενης προπόνησης.

Συνεπώς, όπως σχολιάζει η επικεφαλής της ερευνητικής ομάδας, η διαλειμματική άσκηση υψηλής έντασης πιθανόν να αποτελεί μια καλή εναλλακτική έναντι της συνεχόμενης προπόνησης για τη βελτίωση της μεταβολικής υγείας και τη μείωση του σωματικού βάρους, ιδιαίτερα σε άτομα που πάσχουν από σακχαρώδη διαβήτη ή μεταβολικό σύνδρομο.

Ωστόσο, τονίζει πως απαιτούνται περισσότερες μελέτες προκειμένου να διευκρινιστούν τυχόν συμπεριφορικές αποκρίσεις, καθώς και τα κλινικά οφέλη σε μακροπρόθεσμο επίπεδο.

Πηγή: http://www.neadiatrofis.gr/

 

Συντάκτης

Hot αυτή τη στιγμή!

DO IT YOURSELF

Να τι θα φορέσεις στην επόμενη βραδινή σου έξοδο

Ακόμη και αν ο καιρός γράφει… μείον, εσύ θα είσαι in style!
ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Τελικά υπάρχουν τρόφιμα με αρνητικές θερμίδες;

Ώρα να μάθεις αν όντως υπάρχουν τρόφιμα που αποδίδουν λιγότερες θερμίδες από αυτές που δαπανά ο οργανισμός για την πέψη τους.
FASHION TRENDS

Αυτή η τάση είναι η πιο chic εναλλακτική του νυφικού φορέματος

Γιατί μια λευκή ολόσωμη φόρμα πρέπει να είναι το ρούχο που θα φορέσεις την ημέρα του γάμου σου!
ΠΡΩΤΗ ΥΛΗ

"Καλησπέρα από το Χαλέπι. Διαβάζω για να ξεχάσω τον πόλεμο"

Η Bana Alabed είναι 7 χρονών και μαζί με τη μητέρα της, διατηρεί έναν από τους πιο καθηλωτικούς λογαριασμούς στο Twitter.
DO IT YOURSELF

To πιο εύκολο και κομψό μανικιούρ για να δοκιμάσεις τώρα

Πριν κλείσεις το επόμενο ραντεβού στην μανικιουρίστα σου δοκίμασε αυτό!
ΑΣΚΗΣΗ

«Αν και δεν έχω παχύνει, τα ρούχα μου με στενεύουν. Τι συμβαίνει;»

Το πρόβλημα είναι συνηθισμένο και –ευτυχώς- υπάρχει λύση υποστηρίζουν οι ειδικοί.