ΕΤΣΙ θα κάνεις την άσκησή σου πιο αποδοτική - AllYou.gr

Search

ΕΤΣΙ θα κάνεις την άσκησή σου πιο αποδοτική

Η άσκηση των.... κατασκόπων.

15 Φεβρουαρίου 2016

Είσαι από τα άτομα που, όταν τα κοιτά κάποιος να γυμνάζονται, βάζεις τα δυνατά σου για να αποδείξεις ότι κοπιάζεις πραγματικά και ότι ο ιδρώτας που χύνεις στο διάδρομο είναι ευθέως ανάλογος με την προσπάθειά σου; Αν ναι, καλά κάνεις!

Έρευνα που δημοσιεύτηκε πρόσφατα στο επιστημονικό περιοδικό Medicine & Science in Sport & Exercise υποστηρίζει ότι οι άνθρωποι γυμνάζονται πολύ πιο σκληρά όταν νιώθουν τα βλέμματα στραμμένα επάνω τους. 

Στη συγκεκριμένη έρευνα, οι συμμετέχοντες κλήθηκαν να φορέσουν ποδόμετρα για να μπορούν οι ειδικοί να μετρούν τα βήματα που κάνουν. Το αποτέλεσμα; Όταν οι ερευνητές τους παρακολουθούσαν, οι συμμετέχοντες έκαναν 1.500 βήματα περισσότερα από ό,τι όταν δεν τους παρακολουθούσαν.

Φυσικά, δεν χρειάζεται να βάλεις κάποιον να σε παρακολουθεί για να αυξήσεις τις επιδόσεις σου, απλά γυμνάσου με τις φίλες σου. Άλλωστε, Βρετανική έρευνα που διενεργήθηκε σε δείγμα 1,000 γυναικών βρήκε ότι όσες γυμνάζονται με παρέα τείνουν να ασκούνται 6 λεπτά περισσότερο και να καίνε 41 θερμίδες επιπλέον από εκείνες που προτιμούν την (αθλητική) απομόνωση.

Από σήμερα, λοιπόν, πάμε δυο-δυο στο γυμναστήριο!Ακολούθησε το allyou στο Instagram!