Skip to main content

FITNESS

3+1 tips για να βάλεις... φωτιά στον μεταβολισμό σου

"Ξεκόλλα" (τον)!


Μαρία Μυλωνά

Μήπως έχετε “κολλήσει” στα ίδια κιλά και παρά τις προσπάθειές σας δεν χάνετε βάρος; Μερικές φορές μόνο η διατροφή και η αερόβια άσκηση δεν αρκούν, καθώς υπάρχουν μερικά απλά τρικ που μπορούν να βάλουν φωτιά στο μεταβολισμό σας. Οι ειδικοί τα ξέρουν πολύ καλά και μας τα αποκαλύπτουν!

1. Ξεκινήστε να κάνετε βάρη

Ειδικά οι γυναίκες φοβούνται πως αν κάνουν βάρη θα αυξήσουν το μυικό τους όγκο, δηλαδή θα φαίνονται πιο παχιές. Αυτό όμως είναι λάθος, καθώς η ενίσχυση της μυϊκής μάζας με ασκήσεις ενδυνάμωσης είναι απαραίτητη αν θέλουμε να δώσουμε ώθηση στον μεταβολισμό μας.

Όσο μεγαλώνουμε χάνουμε μυϊκή μάζα, με αποτέλεσμα να πέφτει ο μεταβολισμός μας και αυξάνεται το βάρος μας. Οπότε θα πρέπει να κάνουμε τους μύες μας πιο δυνατούς. Επίσης, επειδή  μετά την προπόνηση ενεργοποιούνται οι μύες και αυξάνεται ο μέσος ημερήσιος μεταβολικός ρυθμός.

Δεν χρειάζεται πολύ προσπάθεια. Απλά προσθέστε δύο- τρεις ασκήσεις με βάρη κάθε φορά. Για παράδειγμα τη μια ημέρα μπορείτε να γυμνάσετε τα πόδια, την επόμενη τους ώμους, την τρίτη ημέρα την πλάτη και τα χέρια σας.

2. Αλλάζουμε το πρόγραμμα γυμναστικής

Αν ακολουθούμε μονίμως το ίδιο πρόγραμμα γυμναστικής, το σώμα μας συνηθίζει σε αυτό τον τρόπο άσκησης και… τεμπελιάζει. Καλό είναι, λοιπόν, να αλλάζουμε το πρόγραμμα της προπόνησης περίπου κάθε 4 εβδομάδες, ώστε το σώμα μας να ενεργοποιείται.

3. Αυξομειώνουμε το ρυθμό

Η εμπειρία δείχνει ότι περισσότερες θερμίδες και χάνουμε πιο πολύ λίπος όταν αυξομειώνουμε την ένταση της άσκησης, παρά όταν έχουμε ένα σταθερό ρυθμό για πολύ ώρα. Για παράδειγμα, αντί να κάνουμε 30΄ σταθερής έντασης τζόγκινγκ, τρέχουμε για 3-4΄ σε πιο έντονο ρυθμό και συνεχίζουμε πιο χαλαρά.

4. Και μια ακόμη… διατροφική συμβουλή

Η πρωτεΐνη σε κάθε γεύμα θα σας βοηθήσει να “χτίσετε” και να διατηρήσετε τους μυς σας. Αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να ακολουθείτε πρωτεϊνικές δίαιτες, αλλά ότι είναι καλό το 15-20% των ημερήσιων θερμίδων που προσλαμβάνετε να προέρχεται από πηγές πρωτεϊνών με λίγα λιπαρά, όπως το άπαχο τυρί, μια μικρή κονσέρβα τόνου, ένα βραστό αυγό, οι ανάλατοι ξηροί καρποί.

Πηγή: http://www.iatrikanea.gr/

Διαβάστε επίσης

FITNESS

6 είδη γυμναστικής για να βελτιώσεις την αντοχή σου στη φυσική δραστηριότητα

Τι να ξεκινήσεις για να δεις την αντοχή σου να βελτιώνεται άμεσα.

FITNESS

7 ασκήσεις δαπέδου χωρίς εξοπλισμό για να χάσετε 10 κιλά σε ένα μήνα

Γίνετε 10 κιλά ελαφρύτεροι προσθέτοντας αυτές τις εγκεκριμένες από τους ειδικούς ασκήσεις δαπέδου στη ρουτίνα σας

FITNESS

10 συμβουλές που σίγουρα χρειάζεσαι αν είσαι κι εσύ fitness newbie

Ο δεκάλογος της αρχάριας στη γυμναστική, για να πάνε όλα καλά

Προτεινόμενα

ASK THE EDITOR

Peach Perfect: Γιατί να υιοθετήσεις τις ροδακινί αποχρώσεις στο μακιγιάζ σου αυτή την άνοιξη

Και τέσσερις επιλογές προϊόντων από τη beauty editor του AllYou που θα απογειώσουν το makeup look σου

ΣΠΙΤΙ

6 απλοί τρόποι για να ομορφύνεις την κουζίνα σου

Δεν χρειάζεται κόπο, αλλά τρόπο!