Η άσκηση προσθέτει... χρόνια - AllYou.gr

Search

Η άσκηση προσθέτει... χρόνια

10 λεπτά καθημερινά αρκούν!

11 Απριλίου 2016

Νέα μελέτη, που πραγματοποιήθηκε σε Πανεπιστήμιο των ΗΠΑ, δείχνει ότι ακόμη και 10 λεπτά ελαφριάς άσκησης καθημερινά, συνδέονται με χαμηλότερα ποσοστά θνησιμότητας, σε ενήλικες μεγαλύτερης ηλικίας.

Για τους σκοπούς της μελέτης, που δημοσιεύεται στο διεθνές επιστημονικό περιοδικό Medicine & Science in Sports & Exercise, οι ερευνητές ανέλυσαν δεδομένα από περίπου 3.000 ενήλικες 50-79 ετών, από τους οποίους ζητήθηκε να φορέσουν συσκευές καταγραφής της φυσικής δραστηριότητας για επτά συνεχόμενες ημέρες. Στη συνέχεια, υπολογίστηκαν τα ποσοστά θνησιμότητας για τα επόμενα οκτώ έτη.

Τα αποτελέσματα των αναλύσεων έδειξαν ότι ο κίνδυνος θανάτου κατά το παραπάνω διάστημα ήταν πέντε φορές μεγαλύτερος στα άτομα με τα χαμηλότερα επίπεδα φυσικής δραστηριότητας και τρεις φορές μεγαλύτερος σε όσους είχαν μέτρια επίπεδα άσκησης, συγκριτικά με εκείνους που είχαν τα υψηλότερα επίπεδα δραστηριότητας. Επιπλέον, συγκρίνοντας άτομα με παρόμοια επίπεδα άσκησης, φάνηκε ότι όσοι κινούνται περισσότερο, πλένοντας για παράδειγμα τα πιάτα ή σκουπίζοντας, τείνουν να έχουν μεγαλύτερο προσδόκιμο ζωής.

Συνολικά, οι ερευνητές εκτίμησαν ότι ακόμη και 10 λεπτά ελαφριάς άσκησης ανά ημέρα έχουν θετική επίδραση, ενώ εάν αντικατασταθούν 30 λεπτά καθιστικής δραστηριότητας από άσκηση μέτριας προς υψηλής έντασης, το όφελος είναι ακόμη μεγαλύτερο

Πηγή: http://www.neadiatrofis.gr/

Συντάκτης

Hot αυτή τη στιγμή!

FASHION NEWS

6 πράγματα που πρέπει να ξέρεις για το φετινό show της Victoria’s Secret

Οι πιο όμορφες γυναίκες του κόσμου έφτασαν μέχρι το Παρίσι, για να περπατήσουν στο μοναδικό αυτό show!
BEAUTY TIPS

3 λάθη που κάνεις στα σγουρά μαλλιά σου όταν τα ισιώνεις

Έτσι θα κάνεις το ίσιωμα παιχνιδάκι.
ΕΓΩ

Το τρικ που θα σε απαλλάξει από τις ενοχές σου

Νέα έρευνα υποστηρίζει ότι μπορείς να διώξεις τις Ερινύες σε λιγότερο από 20 δευτερόλεπτα.
ΥΓΕΙΑ

Τι να κάνεις για να προλάβεις την υποθερμία

Μύθοι και αλήθειες για το κρύο! Ενημερώσου και απόφευγε την υποθερμία.
ΑΣΚΗΣΗ

Το τρικ που θα σε βοηθήσει να βρεις τη φόρμα σου

Νέα έρευνα αποκαλύπτει ποιο αντικείμενο σού δίνει το ιδανικό κίνητρο για να βάλεις τα αθλητικά σου και να μείνεις πιστή στο πρόγραμμα άσκησής σου.
ΑΙΣΘΗΤΙΚΗ

Μπες σε εορταστικό mood με αυτά τα μακιγιάζ

Τα πιο εντυπωσιακά μακιγιάζ από τα πιο εντυπωσιακά μοντέλα.