Να γιατί ΠΡΕΠΕΙ να ανέβεις στον διάδρομο ολοταχώς - AllYou.gr

Search

Να γιατί ΠΡΕΠΕΙ να ανέβεις στον διάδρομο ολοταχώς

Έχει (πολλά) πλεονεκτήματα! 

28 Αυγούστου 2016

Αποτελεί ένα από τα πιο συχνά όργανα εκγύμνασης. Μπορούμε να τον έχουμε είτε στο σπίτι είτε στο γυμναστήριο και είναι ένας τρόπος γυμναστικής παντός καιρού. Μιλάμε φυσικά για το διάδρομο.

Ας δούμε παρακάτω που μας βοηθάει:

Ένα βασικό του πλεονέκτημα είναι πρώτα από όλα ότι μας δίνει τη δυνατότητα να ρυθμίσουμε την ταχύτητα που περπατάμε ή τρέχουμε ανάλογα με τις ανάγκες και την φυσική μας κατάσταση. Παράλληλα, όπως είπαμε είναι παντός καιρού. Δηλαδή ακόμη και όταν έξω βρέχει, κάνει κρύο ή… χιονίζει, ο ασκούμενος θα συνεχίσει ανενόχλητος την προπόνησή του, πράγμα που σίγουρα δεν θα έκανε αν έτρεχε στο δρόμο. Επίσης, το χειμώνα που νυχτώνει και νωρίς πολλοί είναι εκείνοι που φοβούνται να βγουν για τρέξιμο μετά τη δουλειά καθώς έχει ήδη αρχίσει να νυχτώνει.

Αν δούμε και λίγο πιο επιστημονικά δεδομένα από έρευνες και μελέτες, οι επιστήμονες αναφέρουν πως ένα ακόμη πλεονέκτημα του τρεξίματος στον κυλιόμενο διάδρομο είναι πως μειώνονται αισθητά οι πιθανότητες τραυματισμού, καθώς η λεία επιφάνεια του διαδρόμου δύσκολα θα προκαλέσει κάποιον αναπάντεχο τραυματισμό στα πόδια.

Παράλληλα, ένα ακόμη πλεονέκτημα, που έχει παρατηρηθεί είναι πως η αντανάκλασή του ασκούμενου στον καθρέφτη του γυμναστηρίου ή του σπιτιού τρέχοντας στο διάδρομο, βοήθησε να βελτιώσουν την τεχνική, το ρυθμό και το στυλ τους σε αντίθεση με το τρέξιμο στο δρόμο, όπου δεν υπάρχει αυτή η δυνατότητα της αντανάκλασης και επομένως της διόρθωσης της τεχνικής. 

Πηγή: http://www.neadiatrofis.gr/

Συντάκτης

Hot αυτή τη στιγμή!

DO IT YOURSELF

Να τι θα φορέσεις στην επόμενη βραδινή σου έξοδο

Ακόμη και αν ο καιρός γράφει… μείον, εσύ θα είσαι in style!
ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Τελικά υπάρχουν τρόφιμα με αρνητικές θερμίδες;

Ώρα να μάθεις αν όντως υπάρχουν τρόφιμα που αποδίδουν λιγότερες θερμίδες από αυτές που δαπανά ο οργανισμός για την πέψη τους.
FASHION TRENDS

Αυτή η τάση είναι η πιο chic εναλλακτική του νυφικού φορέματος

Γιατί μια λευκή ολόσωμη φόρμα πρέπει να είναι το ρούχο που θα φορέσεις την ημέρα του γάμου σου!
ΠΡΩΤΗ ΥΛΗ

"Καλησπέρα από το Χαλέπι. Διαβάζω για να ξεχάσω τον πόλεμο"

Η Bana Alabed είναι 7 χρονών και μαζί με τη μητέρα της, διατηρεί έναν από τους πιο καθηλωτικούς λογαριασμούς στο Twitter.
DO IT YOURSELF

To πιο εύκολο και κομψό μανικιούρ για να δοκιμάσεις τώρα

Πριν κλείσεις το επόμενο ραντεβού στην μανικιουρίστα σου δοκίμασε αυτό!
ΑΣΚΗΣΗ

«Αν και δεν έχω παχύνει, τα ρούχα μου με στενεύουν. Τι συμβαίνει;»

Το πρόβλημα είναι συνηθισμένο και –ευτυχώς- υπάρχει λύση υποστηρίζουν οι ειδικοί.