Θέλεις να αποκτήσεις τέλειο σώμα σε χρόνο dt; ΜΠΟΡΕΙΣ - AllYou.gr

Search

Θέλεις να αποκτήσεις τέλειο σώμα σε χρόνο dt; ΜΠΟΡΕΙΣ

Χτίσε κορμί εύκολα!

26 Αυγούστου 2016

Ανήκεις στην κατηγορία των γυναικών που στην προσπάθειά τους να αδυνατίσουν έχουν ακολουθήσει κάθε νέα δίαιτα (βλ. Atkins, South Beach, του ανανά, κ. ά.), χωρίς όμως το αποτέλεσμά τους να είναι μακροχρόνιο; 

Αν η απάντησή σου είναι «ναι», το βέβαιο είναι ότι έχεις καταλήξει στο εξής –εύλογο- συμπέρασμα: για να χάσεις βάρος αλλά και να διατηρήσεις την απώλεια δεν υπάρχουν εύκολες αλλά έξυπνες λύσεις. Το μυστικό της επιτυχίας κρύβεται στην ισορροπημένη διατροφή, την τακτική άσκηση και στην υιοθέτηση μικρών (γευστικών) καθημερινών συνηθειών. Ποιες είναι αυτές;

1. Γυμνάσου με σύστημα: Για να αυξήσεις τις καύσεις σου, προτίμησε να ασκείσαι σε δύο κύκλους. Τι σημαίνει αυτό; Αντί να εκτελείς ένα πρόγραμμα μίας συνεχόμενης ώρας, χώρισε την προπόνησή σου σε δύο κύκλους των 20-30 λεπτών, με ένα ενδιάμεσο 10λεπτο διάλειμμα. Επιπλέον, για καλύτερα και πιο άμεσα αποτελέσματα, φρόντισε να εναλλάσσεις την ένταση της άσκησης σου (για παράδειγμα,  κάνε 10 λεπτά μεσαίας έντασης περπάτημα με 5 λεπτά τρέξιμο). 

2. Φάε σωστά: Φρόντισε να καταναλώνεις καθημερινά άφθονα φρούτα και λαχανικά, να προτιμάς γάλα και γιαούρτι χαμηλών λιπαρών (έως 2%), να μειώσεις το βούτυρο, τη ζάχαρη και το κόκκινο κρέας σε μια μερίδα την εβδομάδα και να εμπλουτίσεις το διαιτολόγιό σου με άπαχα ψάρια και πουλερικά. Τέλος, μην παραλείπεις το πρωινό και οργάνωσε έτσι το πρόγραμμά σου έτσι ώστε να απολαμβάνεις 5 γεύματα ημερησίως. 

3. Διάλεξε το σωστό σύμμαχο: Συνδύασε την τακτική άσκηση και την ισορροπημένη διατροφή με 2-3 φλιτζάνια πράσινο τσάι την ημέρα. Επιστημονικές έρευνες έχουν δείξει ότι οι κατεχίνες που περιέχει αυτό το απολαυστικό ρόφημα με μηδέν θερμίδες, βοηθούν στον έλεγχο του βάρος. Όπως εξηγούν οι ειδικοί, υπάρχουν ενδείξεις ότι η συγκεκριμένη ομάδα φλαβονοειδών, στην οποία είναι από τη φύση του ιδιαίτερα πλούσιο το τσάι, έχουν θερμογενετική δράση. Υπάρχουν, επίσης, ενδείξεις ότι οι κατεχίνες εμποδίζουν την ανάπτυξη των λιποκυττάρων και μειώνουν την απορρόφηση του λίπους.

Bonus: Σύμφωνα με τους ειδικούς, οι κατεχίνες φαίνεται πως δεν αυξάνουν απλά τις καύσεις, αλλά βοηθούν στη μείωση του λίπους γύρω από την κοιλιά. Σε μια έρευνα, μάλιστα, γυναίκες που κατανάλωναν 5-6 φλιτζάνια πράσινο τσάι την ημέρα έχασαν κατά μέσο όρο 3 εκατοστά από την περιφέρεια της μέσης σε 12 μόνο εβδομάδες! Ακολούθησε το allyou στο Instagram!