Skip to main content

FITNESS

ΕΤΣΙ θα σταματήσεις τις κοπάνες από το γυμναστήριο

Ετοιμάσου να ορκιστείς (αιώνια) πίστη.


Φύλλις Νικολάου

Η σιλουέτα σου υποφέρει από τα νερά που κάνεις στο... γυμναστήριο; Κι όμως, υπάρχει τρόπος να βάλεις στοπ στις κοπάνες και να παραμείνεις πιστή στο στόχο σου. Απλά κάνε το κουίζ που ακολουθεί και ανακάλυψε τι θα σε κάνει να γυμνάζεσαι πιο συχνά, τακτικά, και αποτελεσματικά.

1. Ασκείσαι γιατί θέλεις να χάσεις κιλά αλλά βαριέσαι το γυμναστήριο

Δοκίμασε αυτό: Για να μην παραστρατείς στο δρόμο για το γυμναστήριο, προτίμησε να αγοράσεις ρούχα γυμναστικής που τονίζουν τη γραμμή σας. Σύμφωνα με έρευνες, το περιττό ύφασμα εμποδίζει τη σωστή εκτέλεση των ασκήσεων. Γιατί σε ενδιαφέρει αυτό; Γιατί, συνήθως, το αποτέλεσμα αυτής της «δυσλειτουργίας» που προκύπτει εξαιτίας της γκαρνταρόμπας σου είναι να νιώθεις άβολα και να προτιμάς τον καφέ από το γυμναστήριο. 

Τι να αποφύγεις: Η απώλεια βάρους δεν πρέπει να σου γίνει έμμονη ιδέα. Η άσκηση, άλλωστε, στοχεύει κυρίως στη βελτίωση της σχέσης που έχεις με το σώμα σου.

2. Ασκείσαι γιατί το υποσχέθηκες στο άλλο σου μισό

Δοκίμασε αυτό: Αν σου αρέσει να ευχαριστείς τα άτομα που σημαίνουν πολλά για εσένα, καλό θα ήταν να έχεις συχνή και σταθερή επαφή με τον γυμναστή σου, προκειμένου να σε παρακινεί συνέχεια. Με αυτό τον τρόπο, θα δεσμευτείς να δεις την υπόθεση «γυμναστήριο»... σοβαρά. Σύμφωνα με τους ειδικούς, η σωστή παρακολούθηση και η συγκέντρωση συμβάλλει στην ουσιαστική βελτίωση της φυσικής κατάστασής σου και σε κάνει την πιο καλή μαθήτρια!

Τι να αποφύγεις: Τους ιδιαίτερα αυστηρούς και απαιτητικούς γυμναστές. Η κριτική που ασκούν μπορεί να σου δημιουργήσει αρνητικά συναισθήματα και, κυρίως, να σε αποτρέψουν να (ξανά)πας γυμναστήριο.

3. Ασκείσαι γιατί η καλή φυσική κατάσταση είναι ο απόλυτος στόχος σου και, κυρίως, γιατί σου αρέσει

Δοκίμασε αυτό:  Φρόντισε να γυμνάζεσαι σε σταθερή βάση. Για παράδειγμα, αν σου έτυχε κάτι έκτακτο και δεν μπορείς να πας στο γυμναστήριο, τρέξε για 10-15 λεπτά ή κάνε κοιλιακούς στο σπίτι. Σύμφωνα με μια έρευνα του Πανεπιστημίου της Αλμπέρτα, η τακτική άσκηση μπορεί να αποτελέσει πρόβλημα ακόμα και για τα άτομα που λατρεύουν την γυμναστική.

Τι να αποφύγεις: Την υπερβολή. Η άσκηση πρέπει να σε ευχαριστεί και να σε γεμίζει ενέργεια -όχι να σε εξουθενώνει.

Διαβάστε επίσης

FITNESS

6 τρόποι με τους οποίους η yoga ενισχύει τη σεξουαλική σου ζωή

Κι όμως, η ενασχόληση μαζί της μπορεί να βελτιώσει κατά πολύ και το σεξ στην καθημερινότητά σου

FITNESS

Οκτώ τρόποι για να χάσετε λίπος από την κοιλιά

Πώς να μειώσετε το σπλαχνικό λίπος

FITNESS

5 έξυπνα tips για να καις περισσότερες θερμίδες όσο περπατάς

Το περπάτημα μπορεί να βοηθήσει όχι μόνο προς μια καλύτερη φυσική κατάσταση, αλλά και στην ήπια απώλεια βάρους

Προτεινόμενα