«Πρέπει να νιώθω πιασμένη μετά από κάθε προπόνηση;» - AllYou.gr

Search

«Πρέπει να νιώθω πιασμένη μετά από κάθε προπόνηση;»

Ό,τι αξίζει, πονάει;

11 Αυγούστου 2016

Μπορεί στο μυαλό σου η φράση «Ό,τι αξίζει, πονάει και είναι δύσκολο» να είναι μια μοιραία πραγματικότητα, με την οποία ερχόμαστε αντιμέτωπες όσο μπαίνουμε βαθύτερα στα χρόνια της ενηλικίωσης. Ωστόσο, και σύμφωνα με τους ειδικούς, μπορείς να βάλεις την παραπάνω φράση στα αζήτητα – τουλάχιστον σε ό,τι αφορά την άσκηση. 

Και θα σου εξηγήσουμε, πάραυτα, γιατί: Είναι πράγματι φυσιολογικό να νιώθεις τους μυς σου πιασμένους για 1-2 μέρες μετά την τελευταία υψηλής έντασης προπόνησή σου, ειδικά αν περιλαμβάνει βάρη ή λάστιχα. Αν, όμως, νιώθεις πόνο μετά από κάθε προπόνηση, τότε είναι πιθανό να κάτι κάνεις λάθος. 

Η πιο πιθανή εξήγηση είναι ότι μάλλον δεν αφήνεις το σώμα σου να ξεκουραστεί αρκετά ανάμεσα από τις επισκέψεις στο γυμναστήριο. Αυτή μάλιστα η εμμονή σου με το γυμναστήριο, αυξάνει σημαντικά τις πιθανότητες τραυματισμού κατά τη διάρκεια της άσκησης.

Αν, λοιπόν, νιώθεις πιασμένη για περισσότερες από 3 ημέρες μετά από κάθε σου προπόνηση, ήρθε η ώρα να τεμπελιάσεις λίγο και να δώσεις στον εαυτό σου απαλλαγή από τη γυμναστική για τουλάχιστον 2-3 ημέρες πριν ξαναμπείς σε πρόγραμμα! Ακολούθησε το allyou στο Instagram!