Skip to main content

FITNESS

ΕΤΣΙ θα μετατρέψεις το σπίτι σου σε γυμναστήριο

Ένα γυμναστήριο στα μέτρα σου.


Φύλλις Νικολάου

Μια απορία που την έχουν όλοι όσοι ασκούνται στο σπίτι τι μηχάνημα να αγοράσω για να κάνω την καλύτερη γυμναστική. Η αγορά πρέπει να έχει άμεση σχέση με το είδος γυμναστικής που θέλεις να κάνεις, καθώς και το επίπεδο της φυσικής σου κατάστασης. Συγκεκριμένα, δες πώς θα μετατρέψεις το σπίτι σου σε γυμναστήριο:

Με βάση την άσκηση που προτιμάς

Αν θέλεις να γυμνάζεσαι αερόβια (το οποίο σημαίνει μακράς διάρκειας τρέξιμο, περπάτημα, ποδήλατο), τότε σου προτείνω να αγοράσεις ένα καλό διάδρομο ή ελλειπτικό. Υπάρχει βέβαια και το ποδήλατο αλλά οι άλλες δύο μέθοδοι είναι πιο αποτελεσματικές. Η διαφορά μεταξύ διαδρόμου και ελλειπτικού είναι ότι με το δεύτερο μπορείς να γυμνάσεις όλο το σώμα μιας και χρησιμοποιείς και τα χέρια

Αν θέλεις να γυμναστείς αναερόβια (προτιμάς δηλαδή την μυϊκή ενδυνάμωση και τα βάρη) τότε σου προτείνω να αγοράσεις ένα μηχάνημα με αντιστάσεις. Πρέπει να βρεις την καλύτερη ποιότητα στο ποσό που έχεις ορίσει ότι θα ξοδέψεις.

Με βάση τη φυσική κατάσταση σου

Αν είσαι αρχάρια τότε καλό θα είναι να αγοράσεις ένα πολυόργανο. Τα πολυόργανα συνήθως έχουν ασκήσεις για στήθος, πλάτη, πόδια και χέρια. Καλό είναι να διασφαλίσεις πως είναι σταθερά κατά την διάρκεια της κίνησης και να έχουν καλό service. Καλό θα είναι να συμβουλευτείς ένα άνθρωπο που γνωρίζει από προπόνηση πριν την αγορά.

Αν είσαι πιο έμπειρη στην γυμναστική μπορείς να αγοράσεις ένα μηχάνημα smith. Το όργανο αυτό αποτελείται από μια μπάρα η οποία δεν είναι ελεύθερη αλλά  ενωμένη σε ένα σύστημα από 2 κολόνες για μεγαλύτερη ασφάλεια και σταθερότητα. Μαζί παίρνεις και ένα πάγκο. Σε αυτό εκτελείς ασκήσεις με μεγαλύτερο βαθμό δυσκολίας.

Αν είσαι πολύ προχωρημένη τότε προτίμησε τα ελεύθερα βάρη και μπάρες και εκτέλεσε ασκήσεις για όλο το σώμα που θα βρεις στο prevention. Θέλει ιδιαίτερη προσοχή όμως διότι αν χαλάσεις την τεχνική σου έχεις πιο πολλές πιθανότητες να τραυματιστείς.

Διαβάστε επίσης

FITNESS

6 τρόποι με τους οποίους η yoga ενισχύει τη σεξουαλική σου ζωή

Κι όμως, η ενασχόληση μαζί της μπορεί να βελτιώσει κατά πολύ και το σεξ στην καθημερινότητά σου

FITNESS

Οκτώ τρόποι για να χάσετε λίπος από την κοιλιά

Πώς να μειώσετε το σπλαχνικό λίπος

FITNESS

5 έξυπνα tips για να καις περισσότερες θερμίδες όσο περπατάς

Το περπάτημα μπορεί να βοηθήσει όχι μόνο προς μια καλύτερη φυσική κατάσταση, αλλά και στην ήπια απώλεια βάρους

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Παρασκευής 19 Απριλίου

Δεν πρέπει να υποτιμάτε την καρδιά σας μονίμως, αλλά να της δίνετε προτεραιότητα

BLOGS

Σε ένα biopic για τον Frank Sinatra δια χειρός Martin Scorsese φημολογείται ότι θα παίξει ο Leonardo DiCaprio

Και το ίδιο ισχύει για την Jennifer Lawrence, που θα υποδυθεί κατά πάσα πιθανότητα τη δεύτερη σύζυγο του Sinatra, την ηθοποιό Ava Gardner

ΜΟΥΣΙΚΗ

Η Nalyssa Green επιστρέφει με το νέο της single, «Όλα Τα Πάρτυ Του Κόσμου»

Από τον επερχόμενο δίσκο της με τίτλο Πολύ Καλή Στα Πάρτυ