Skip to main content

FITNESS

ΑΥΤΑ τα 6 πράγματα θα σε κάνουν να φορέσεις τα αθλητικά σου

Για όλους υπάρχει ένα κίνητρο.


Φύλλις Νικολάου

Νέα έρευνα υποστηρίζει ότι η αίσθηση χαράς όταν γυμνάζεσαι δεν οφείλεται στις ενδορφίνες, αλλά σε μια άλλη ομάδα μορίων που ονομάζονται ενδοκανναβοειδή. Το όνομα μπορεί να σου φαίνεται γνώριμο. Αυτές οι ουσίες συνδέονται με τους ίδιους υποδοχείς του εγκεφάλου στους οποίους δρα η μαριχουάνα και σου δίνουν την ευχάριστη αίσθηση ότι ζεις μια ζωή χωρίς πόνους.

Αν δεν είσαι από αυτούς που αισθάνονται έτσι με τη γυμναστική, ίσως οι ακόλουθοι έξι έξυπνοι και επιστημονικά τεκμηριωμένοι τρόποι να ενθαρρύνουν να πάρεις τους (δια)δρόμους. Προσπάθησε να ακολουθήσεις περισσότερους από έναν:

1. Μέτρα τα βήματά σου. Σε μια έρευνα που δημοσιεύθηκε στο Journal of the American Medical Association το 2007, οι συμμετέχοντες αύξησαν τα βήματά που έκαναν έως και 3.000 την ημέρα όταν συνδέθηκαν με βηματόμετρο. Όσο περισσότερο περπατάς τόσες περισσότερες θερμίδες καις.

2.  Άκου μουσική. Σύμφωνα με έρευνα του 2008 που δημοσιεύθηκε στο Journal of Sport & Exercise Psychology, ακούγοντας μουσική όσο κάνεις διάδρομο, μπορεί να αυξήσεις την αντοχή σου έως και 15%. Διάλεξε κομμάτια με γρήγορο ρυθμό ώστε να συγχρονίζονται με εκείνον της άσκησής σου.

3. Κάνε φίλους. Τα άτομα που γυμνάζονταν σε ομάδες τετραπλασίασαν τις προπονήσεις τους μετά από 3 μήνες, σύμφωνα με μελέτη στο International Journal of Sport & Exercise Psychology.

4. Χρησιμοποίησε το κινητό σου. Σύμφωνα με έρευνα του πανεπιστημίου Stanford, οι συμμετέχοντες που έβαζαν υπενθύμιση στο κινητό τους  ή τους έπαιρνε ο γυμναστής τους να τους θυμίσει να γυμναστούν παρέμεναν πιο δραστήριοι μέχρι το τέλος του χρόνου. Δεν έχεις προσωπικό γυμναστή; Ζήτα από κάποιο φίλο ή συγγενή να σε πιέζει να ασκηθείς.

5. Κράτα ημερολόγιο. Προγραμματίζοντας προπονήσεις και σημειώνοντας ποιες έχεις ολοκληρώσει και ποιες όχι, θα σημειώσεις σημαντική πρόοδο. Ξαναδιαβάζοντας αυτά που έχεις καταφέρει -μεγαλύτερη αντοχή στο διάδρομο, περισσότερα κιλά στα βάρη- θα πάρεις δύναμη για να συνεχίσεις με το ίδιο πάθος.

6. Πάρε ένα σκύλο. Σύμφωνα με έρευνα του 2008, οι ιδιοκτήτες σκύλων μπορεί να αυξήσουν τη διάρκεια της προπόνησής τους έως και 400% περισσότερο σε σύγκριση με εκείνους που δεν έχουν σκύλους.

Διαβάστε επίσης

FITNESS

6 είδη γυμναστικής για να βελτιώσεις την αντοχή σου στη φυσική δραστηριότητα

Τι να ξεκινήσεις για να δεις την αντοχή σου να βελτιώνεται άμεσα.

FITNESS

7 ασκήσεις δαπέδου χωρίς εξοπλισμό για να χάσετε 10 κιλά σε ένα μήνα

Γίνετε 10 κιλά ελαφρύτεροι προσθέτοντας αυτές τις εγκεκριμένες από τους ειδικούς ασκήσεις δαπέδου στη ρουτίνα σας

FITNESS

10 συμβουλές που σίγουρα χρειάζεσαι αν είσαι κι εσύ fitness newbie

Ο δεκάλογος της αρχάριας στη γυμναστική, για να πάνε όλα καλά

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Παρασκευής 29 Μαρτίου

Μην αποφύγετε να βρείτε τη λύση σε κάτι που σας βασανίζει, όσο και αν φοβάστε μήπως πληγωθείτε

BLOGS

Η Beyoncé αποκαλύπτει την tracklist του νέου της δίσκου, Cowboy Carter

Ο οποίος θα περιλαμβάνει μεταξύ άλλων ένα cover του “Jolene” της Dolly Parton, αλλά και συμμετοχή του θρύλου της country, Willie Nelson

VIRAL

Το teaser trailer της νέας ταινίας του Γιώργου Λάνθιμου Kinds Of Kindness είναι εδώ

Στο Ιστορίες Καλοσύνης πρωταγωνιστεί η άρτι βραβευθείσα με Όσκαρ Emma Stone, ενώ το σενάριο της ταινίας συνυπογράφει το δίδυμο Γιώργος Λάνθιμος-Ευθύμης Φιλίππου.