Αν κάνεις CrossFit πρέπει να διαβάσεις αυτή την έρευνα - AllYou.gr

Search

Αν κάνεις CrossFit πρέπει να διαβάσεις αυτή την έρευνα

Η επιστήμη έχει κάτι να σου πει για τα WODs.

18 Σεπτεμβρίου 2016

Αν το CrossFit σου έχει πάρει τα μυαλά και θέλεις κάθε μέρα να βρίσκεσαι στο γυμναστήριο να κυνηγάς χρόνο και επιδόσεις, δώσε λίγη βάση σε μια νέα έρευνα. Έγινε από τον Ramires Tibana και δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα Frontiers in Physiology.

Ο Tibana, μιας και είναι και ο ίδιος... κροσφιτάς, δε μπορεί παρά να αναγνωρίσει τα οφέλη που έχει το CrossFit στην καλή σωματική υγεία. Ωστόσο, ήθελε να δει αν αυτή η μορφή άσκησης, μπορεί να επιβαρύνει τον οργανισμό. Έτσι, μελέτησε ένα πολύ μικρό δείγμα αντρών που έκαναν CrossFit και τα συμπεράσματα του ακόμα και αν δεν είναι ασφαλή, έχουν ενδιαφέρον. Τι διαπίστωσε;  Ότι μετά από 2 μέρες έντονης άσκησης, οι συμμετέχοντες είχαν μειωμένα ποσοστά των αντιφλεγμονωδών κυτοκινών - πρωτεϊνών που παράγονται από τα λευκά αιμοσφαίρια που ως γνωστόν είναι οι φρουροί του σώματος απέναντι σε αρρώστιες ή μολύνσεις.

Με λίγα λόγια, όπως αναφέρει, υπάρχουν ενδείξεις ότι είναι σημαντικό να γίνονται διαλείμματα. Συγκεκριμένα, μετά από δύο μέρες έντονης προπόνησης, ο οργανισμός χρειάζεται πιο χαλαρές ασκήσεις ή αλλιώς ξεκούραση. Διαφορετικά, αυξάνονται οι πιθανότητες να εξασθενήσει το ανοσοποιητικό του σύστημα. Ειδικά όσων ξεκινούν τώρα CrossFit!Ακολούθησε το allyou στο Instagram!