Skip to main content

FITNESS

Ο κύριος λόγος που πρέπει να αποκτήσεις γραμμωμένα άκρα

Πλέον δεν θα έχεις καμιά δικαιολογία για αποφεύγεις τα βάρη… της γυμναστικής.


Φύλλις Νικολάου

Μερικές γυναίκες αποφεύγουν να σηκώνουν βάρη στο γυμναστήριο, επειδή φοβούνται ότι στο τέλος θα «καταντήσουν» σαν μια θηλυκή εκδοχή του Άρνολντ Σβαρτσενέγκερ ή θα αποκτήσουν τα τρομακτικά γυμνασμένα μπράτσα της Madonna. Όμως κάνουν λάθος. Η συντριπτική πλειοψηφία των γυναικών δεν έχει τη γενετική δυνατότητα να αναπτύξουν στιβαρούς μυς. Για να μοιάσεις στον Mr. Terminator, χρειάζεσαι αυτό που έχει εκείνος:  μπόλικη τεστοστερόνη. Από τη φύση της, η μέση γυναίκα δεν παράγει τόση ώστε να αποφεύγει να κάνει συστηματικά βάρη. Επιπλέον, σύμφωνα με τους αμερικανούς ειδικούς, οι περισσότερες γυναίκες δηλώνουν ότι εξαντλούνται μετά από ένα μισάωρο οποιασδήποτε καθημερινής άσκησης με βάρη.

Συνεπώς, δε χρειάζεται να θεωρείς ότι τα βαράκια θα σε μετατρέψουν στον επόμενο Πύρρο Δήμα. Αντίθετα, ήρθε η ώρα να τα αντιμετωπίσεις ως τον μοναδικό τρόπο για να τονίσεις τις γραμμές του σώματός σου. Αυτό τουλάχιστον τονίζουν οι ειδικοί ενώ προσθέτουν ότι τα δυνατά μπράτσα ισοδυναμούν με την παρουσία λιγότερου λίπους στον οργανισμό σου. Επιπλέον, όταν οι μύες σου είναι πιο πυκνοί από το λίπος, βοηθούν τα ρούχα να εφαρμόζουν καλύτερα στο σώμα σου επειδή καταλαμβάνουν λιγότερο χώρο στο σώμα σου.

Παράλληλα, η τακτική άρση… βαρών ενισχύει την απώλεια βάρους. Μάλιστα, έρευνα που διενεργήθηκε από το Πανεπιστήμιο της Αλαμπάμα κατέληξε στο συμπέρασμα ότι γυναίκες που ακολουθούν ένα πρόγραμμα ενισχυτικής άσκησης με βάρη για 6 μήνες, μειώνουν σημαντικά το λίπος τους στην περιοχή της κοιλιάς. Το τελευταίο μάλιστα ενισχύει τον κίνδυνο εμφάνισης καρδιακών νοσημάτων.

Τι μπορείς να κάνεις για να βάλεις τα βάρη… στη ζωή σου; Δεν χρειάζεται να αναλώνεις πάρα πολύ χρόνο στα βάρη για να ωφεληθείς. Αρκεί μισή ώρα, δύο ή τρεις φορές την εβδομάδα. Και να θυμάσαι: τα ελαφρά βάρη βοηθούν στην αντοχή και τη γράμμωση των μυών, ενώ η άσκηση με μεγαλύτερα βάρη δημιουργεί δυνατότερους μυς.

Διαβάστε επίσης

FITNESS

6 είδη γυμναστικής για να βελτιώσεις την αντοχή σου στη φυσική δραστηριότητα

Τι να ξεκινήσεις για να δεις την αντοχή σου να βελτιώνεται άμεσα.

FITNESS

7 ασκήσεις δαπέδου χωρίς εξοπλισμό για να χάσετε 10 κιλά σε ένα μήνα

Γίνετε 10 κιλά ελαφρύτεροι προσθέτοντας αυτές τις εγκεκριμένες από τους ειδικούς ασκήσεις δαπέδου στη ρουτίνα σας

FITNESS

10 συμβουλές που σίγουρα χρειάζεσαι αν είσαι κι εσύ fitness newbie

Ο δεκάλογος της αρχάριας στη γυμναστική, για να πάνε όλα καλά

Προτεινόμενα

CELEBS

Βασίλης Καρράς: Την Κυριακή θα γίνει το τρίμηνο μνημόσυνό του

Πέρασαν τρεις μήνες από τον θάνατό του σπουδαίου τραγουδιστή

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ποιο ζώδιο παιδεύει πιο πολύ το ταίρι του όταν είναι σε σχέση

Ο βαθμός δυσκολίας του στις σχέσεις, με βάση το ζώδιό σου

CELEBS

Εύη Αδάμ: Ποζάρει με την πανέμορφη 24χρονη κόρη της, Νεφέλη

Mαμά και κορή μοιάζουν σαν δυο σταγόνες νερό