Η γιόγκα δεν είναι γυμναστική - AllYou.gr

Search

Η γιόγκα δεν είναι γυμναστική

Μια νέα ανάλυση υποστηρίζει ότι τα "ομ" δε γυμνάζουν αρκετά το σώμα. 

26 Σεπτεμβρίου 2016
Συντάκτης : Μαριέτα Χριστοπούλου

Μετά από μια ώρα ασκήσεων γιόγκα εσύ μπορεί να νιώθεις άλλος άνθρωπος μέσα σε ένα σώμα ξεκάθαρα πιο γυμνασμένο. Όμως, μια νέα έρευνα έρχεται να υποστηρίξει ότι ειδικά το δεύτερο δεν μπορεί να ισχύει.

Πρόκειται για μια νέα ανάλυση σε δεδομένα παλιότερων ερευνών, που δημοσιεύτηκε στο Medicine & Science in Sports & Exercise.  Αυτό που συμπέρανε είναι ότι η hatha γιόγκα δε μπορεί να θεωρηθεί μέτριας έντασης φυσική δραστηριότητα. Φυσικά, οποιαδήποτε άσκηση είναι καλύτερη για την υγεία αν τη συγκρίνεις με το να κάθεσαι στον καναπέ σου, αλλά οι ειδικοί επισημαίνουν ότι δεν πρέπει να επαναπαύεσαι στη γιόγκα.

Η Αmerican Heart Association (AHA) τονίζει ότι το σώμα σου χρειάζεται να 30 λεπτά γυμναστική μέτριας έντασης, τις περισσότερες μέρες της εβδομάδας. Αναγνωρίζει τα πλεονεκτήματα της γιόγκα όπως το ότι κάνει καλό στην καρδιά, μειώνει τους πόνους στην πλάτη, περιορίζει το άγχος, βελτιώνει την ευλιγισία. Αλλά, προφανώς αυτά δεν είναι αρκετά! Με λίγα λόγια, μην την απορρίψεις. Απλά συνδύασε τη με κάποια άλλη αερόβια άσκηση και η καρδιά σου θα σε ευχαριστήσει.Ακολούθησε το allyou στο Instagram!