Πως θα βάλεις τέλος στους πόνους του γυμναστηρίου - AllYou.gr

Search

Πως θα βάλεις τέλος στους πόνους του γυμναστηρίου

Αποχαιρέτισε τις κράμπες και ανακούφισε το κορμί σου με αυτές τις 4 συμβουλές.

13 Οκτωβρίου 2016

Κατά την διάρκεια της άσκησης νιώθεις πολλές φορές τους μυς σου να καίνε και μετά αισθάνεσαι έντονο πόνο; Μάλλον παθαίνεις συχνά κράμπες, οι οποίες προκαλούνται εξαιτίας της έντονης κούρασης των μυών, της μειωμένης ελαστικότητάς τους και της  μειωμένης πρόσληψης ηλεκτρολυτών από τον οργανισμό σου. Διάβασε τις παρακάτω συμβουλές και προστάτεψε το σώμα σου από τον πόνο.

Ενυδατώσου. Η αφυδάτωση είναι ο μεγαλύτερος εχθρός των μυών διότι απορυθμίζει τους ηλεκτρολύτες σου με αποτέλεσμα να σου προκαλεί κράμπες. Φρόντισε να πίνεις 300 ml νερό 3 ώρες πριν γυμναστείς και 1,5 λίτρο μέσα σε 90 λεπτά γυμναστικής. Σημείωσε ότι ιδανικά κατά τη διάρκεια της άσκησης, πρέπει ενυδατώνεσαι κάθε 15 λεπτά.

Τέντωσε το. Αν σε πονάει κάποιο συγκεκριμένο σημείο, ήρθε η ώρα να κάνεις διατάσεις. Διέκοψε το πρόγραμμά σου και τέντωσε το σημείο που σε ενοχλεί για 90 δευτερόλεπτα ή μέχρι να νιώσεις ότι ο πόνος υποχωρεί. Επειδή η κράμπα είναι ουσιαστικά ένας μυϊκός σπασμός, όταν διατείνεις το μυ τον αποτρέπεις.

Απόλαυσε ένα μασάζ. Εντόπισε με το χέρι σου το σημείο του πόνου και στη συνέχεια άσκησε σε αυτό πίεση προκειμένου να το χαλαρώσεις.

Βάλε έμπλαστρο. Μπορείς να καταπραΰνεις τους πονεμένους μύες και τις δύσκαμπτες αρθρώσεις σου με ένα έμπλαστρο με μέντα, μενθόλη, κάμφορα και ευκαλυπτέλαιο. Ακολούθησε το allyou στο Instagram!