Γιατί δεν πρέπει να τρέχεις πολύ όταν είσαι νευριασμένη - AllYou.gr

Search

Γιατί δεν πρέπει να τρέχεις πολύ όταν είσαι νευριασμένη

Μια νέα έρευνα θα σε πείσει να μην βάλεις τα αθλητικά σου όταν ο θυμός σου έχει χτυπήσει κόκκινο. 

11 Οκτωβρίου 2016

Τα λαμπάκια σου έχουν αρχίσει να ανάβουν και δε σε χωράει ο τόπος. Βάζεις τα αθλητικά σου και φεύγεις για το κοντινότερο σημείο που μπορείς να τρέξεις με φόρα, πολλή φόρα, έχοντας την αίσθηση ότι αυτό θα σε βοηθήσει να εκτονωθείς και να ηρεμήσεις. Έχει μια κάποια βάση αυτή η συλλογιστική, όμως μάλλον την επόμενη φορά πρέπει να βρεις άλλο τρόπο χαλαρώσεις. Για την ακρίβεια, δεν πρέπει με τίποτα να πας για τρέξιμο όταν είσαι θυμωμένη και αυτό γιατί μια νέα έρευνα κατέληξε στο συμπέρασμα ότι είναι επικίνδυνο. 

Τα νέα δημοσιεύτηκαν στη Circulation και κάνουν λόγο για αυξημένο κίνδυνο καρδιακής προσβολής για όσους κάνουν έντονη άσκηση μετά από ένα επεισόδιο θυμού. Συγκεκριμένα οι πιθανότητες είναι τριπλάσιες, συγκριτικά με όσους ασκούνται έντονα χωρίς πριν να έχουν εκνευριστεί, θυμώσει και αναστατωθεί ψυχολογικά. Για να προκύψει αυτό το συμπέρασμα, αναλύθηκαν 12.000 περιπτώσεις επιζώντων από καρδιακή προσβολή, σε 52 χώρες, ηλικίας κατά μέσο όρο 58 ετών.

Ο επικεφαλής της έρευνας και ερευνητής στο McMaster University, Andrew Smyth, τονίζει ότι τα δεδομένα δεν βάζουν "φρένο στη γυμναστική", ωστόσο. "Θα συνιστούσα σε ένα άτομο που είναι θυμωμένο ή αναστατωμένο και θέλει να ασκηθεί, να μην ξεπεράσει σε ένταση την ρουτίνα άσκησης του" σημειώνει χαρακτηριστικά. Αυτή η συμβουλή, αφορά και όσους δεν είχαν ιστορικό καρδιακού επεισοδίου.Ακολούθησε το allyou στο Instagram!