Skip to main content

FITNESS

Με αυτές τις τρεις ασκήσεις θα κάνεις τέλειες πλάτες

Οι ειδικοί σου προτείνουν ασκήσεις που δουλεύουν εξίσου καλά εντός και εκτός γυμναστηρίου.


Φύλλις Νικολάου

Το ήξερες ότι το 80% των γυναικών παραπονιούνται ότι έχουν πρόβλημα με την μέση και την πλάτη τους; Για να μην μπεις στο… club τους, δεν έχεις παρά να δοκιμάσεις αυτές τις τρεις σούπερ αποτελεσματικές ασκήσεις:

1. Τρίγωνο
Στάσου όρθια με τα πόδια παράλληλα και ελαφρώς ανοιχτά. Γύρνα το δεξί πόδι σου 15 μοίρες και το αριστερό 90 μοίρες. Εισέπνευσε βαθιά. Σήκωσε τα χέρια  παράλληλα με το πάτωμα, με τις παλάμες να κοιτούν μπροστά. Στρίψε τους γοφούς σου δεξιά. Σκύψε προς τα κάτω λυγίζοντας τον κορμό σου και πίεσε την παλάμη του αριστερού χεριού  πάνω στο αριστερό  καλάμι. Το δεξί  χέρι πρέπει να είναι στον αέρα. Κοίτα προς τα πάνω, πίεσε προς τα κάτω με το κάτω μέρος του χεριού σου για να περιστρέψεις τον κορμό σου. Μείνε σε αυτή τη θέση για 5 –8 αναπνοές.

2. Τέντωμα γάτας
Αυτή η διάταση ονομάζεται το «τέντωμα της γάτας» γιατί η θέση παραπέμπει σε αυτό το αιλουροειδές. Πάρε τη θέση στα γόνατα πάνω σε ένα στρώμα γυμναστικής. Με τεντωμένα χέρια τοποθέτησε τις παλάμες πάνω στο στρώμα και ρίξε το βάρος του σώματος στα άκρα. Πίεσε προς τα μέσα το στήθος όσο μπορείς ενώ παράλληλα κύρτωσε  την πλάτη και την μέση σου, ώστε να νοιώσεις να τεντώνονται. Τη στιγμή που θα νοιώσεις ένα ελαφρύ τράβηγμα στα σημεία αυτά μείνε για 10 δευτερόλεπτα. Επανάλαβε την άσκηση 2-3 φόρες.

3. Εκτάσεις ποδιού
Κάθισε με τα γόνατα και τα χέρια να ακουμπάνε το στρώμα γυμναστικής. Σήκωσε το ένα πόδι σε έκταση ίσια μπροστά και πίσω από το σώμα. Το κλειδί είναι να περιορίσεις την περιστροφή από τους γοφούς και να κρατήσεις τους κοιλιακούς σου διαρκώς σφιγμένους. Η άσκηση αυτή θα βοηθήσει επίσης την κινητικότητα των μυών της πάνω πλάτης.

Διαβάστε επίσης

FITNESS

5 ιδανικά είδη άσκησης για την περίοδο της εγκυμοσύνης

Για να διατηρηθείς ενεργή και γεμάτη ευεξία τους μήνες που περιμένεις το μωρό σου

FITNESS

6 τρόποι με τους οποίους η yoga ενισχύει τη σεξουαλική σου ζωή

Κι όμως, η ενασχόληση μαζί της μπορεί να βελτιώσει κατά πολύ και το σεξ στην καθημερινότητά σου

FITNESS

Οκτώ τρόποι για να χάσετε λίπος από την κοιλιά

Πώς να μειώσετε το σπλαχνικό λίπος

Προτεινόμενα

FASHION NEWS

«Stay Authentic»: Η νέα καμπάνια της Kappa για τη σεζόν Άνοιξη/Καλοκαίρι ’24 είναι εδώ

Στην καμπάνια κυριαρχεί η καθαρότητα και το λευκό χρώμα που «αγκαλιάζει» τη δυναμική κίνηση των χορευτών

CELEBS

Ευρωεκλογές: Ο Μιχάλης Αεράκης απαντά τι θα γίνει με τον ρόλο στον Σασμό

Το κίνητρο για την υποψηφιότητά του και η στήριξη στον Παπανώτα

SEX

Το λιγότερο σεξ συνδέεται με την πρώιμη εμμηνόπαυση

Οι γυναίκες που έχουν σεξουαλική δραστηριότητα εβδομαδιαία ή μηνιαία έχουν μικρότερο κίνδυνο να μπουν νωρίτερα στην εμμηνόπαυση, σύμφωνα με μελέτη.