Skip to main content

FITNESS

Να πως θα αποκτήσεις τέλειους κοιλιακούς

Θέλεις να αποκτήσεις fit σώμα και σμιλευμένους κοιλιακούς; Μπορείς να τα καταφέρεις, αρκεί να επιλέξεις τους κατάλληλους συμμάχους. 


Φύλλις Νικολάου

Ανήκεις στην κατηγορία των γυναικών που στην προσπάθειά τους να αδυνατίσουν έχουν ακολουθήσει κάθε νέα δίαιτα, χωρίς όμως το αποτέλεσμά τους να είναι μακροχρόνιο; Αν η απάντησή σου είναι καταφατική, το βέβαιο είναι ότι έχεις καταλήξει στο εξής –εύλογο- συμπέρασμα: για να χάσεις βάρος αλλά και να διατηρήσεις την απώλεια δεν υπάρχουν εύκολες λύσεις. Το μυστικό της επιτυχίας κρύβεται στην ισορροπημένη διατροφή, την τακτική άσκηση και στην υιοθέτηση μικρών (γευστικών) καθημερινών συνηθειών.

#1. Γυμνάσου με σύστημα. Για να αυξήσεις τις καύσεις σου, προτίμησε να ασκείσαι σε δύο κύκλους, δηλαδή, αντί να εκτελείς ένα πρόγραμμα μίας συνεχόμενης ώρας, να χωρίζεις την προπόνησή σου σε δύο κύκλους των 20-30 λεπτών με ένα 10λεπτο διάλειμμα. Επιπλέον, καλό είναι να εναλλάσσεις την ένταση της άσκησης (για παράδειγμα, 10 λεπτά έντονο περπάτημα με 5 λεπτά τρέξιμο).

#2. Φάε σωστά. Φρόντισε να καταναλώνεις καθημερινά άφθονα φρούτα και λαχανικά, να προτιμάς γάλα και γιαούρτι χαμηλών λιπαρών (έως 2%), να μειώσεις το βούτυρο, τη ζάχαρη και το κόκκινο κρέας σε μια μερίδα την εβδομάδα και να εμπλουτίσεις το διαιτολόγιό σου με ψάρια και πουλερικά (χωρίς λίπος). Μην παραλείπεις το πρωινό και οργάνωσε έτσι το πρόγραμμά σου έτσι ώστε να παίρνεις 5 γεύματα ημερησίως.

#3.  Επίλεξε τους συμμάχους σου. Συνδύασε την τακτική άσκηση και την ισορροπημένη διατροφή με 2-3 φλιτζάνια πράσινο τσάι την ημέρα. Πολυάριθμες επιστημονικές έρευνες έχουν δείξει ότι οι κατεχίνες που περιέχει αυτό το φυσικά απολαυστικά ρόφημα με μηδέν θερμίδες, βοηθούν στον έλεγχο του βάρος. Όπως εξηγούν οι ειδικοί, υπάρχουν ενδείξεις ότι η συγκεκριμένη ομάδα φλαβονοειδών, στην όποια είναι από τη φύση του ιδιαίτερα πλούσιο το τσάι, έχουν θερμογενετική δράση. Υπάρχουν επίσης ενδείξεις ότι οι κατεχίνες εμποδίζουν την ανάπτυξη κυττάρων λίπους ή μειώνουν την απορρόφηση του λίπους. Bonus: Σύμφωνα με τους ειδικούς, οι κατεχίνες φαίνεται πως δεν αυξάνουν απλά τις καύσεις αλλά βοηθούν στη μείωση του λίπους γύρω από την κοιλιά. Σε μια έρευνα, μάλιστα, γυναίκες που κατανάλωναν πέντε με έξι φλιτζάνια πράσινο τσάι την ημέρα έχασαν κατά μέσο όρο 3 εκατοστά από την περιφέρεια της μέσης σε 12 μόνο εβδομάδες.

Διαβάστε επίσης

FITNESS

5 ιδανικά είδη άσκησης για την περίοδο της εγκυμοσύνης

Για να διατηρηθείς ενεργή και γεμάτη ευεξία τους μήνες που περιμένεις το μωρό σου

FITNESS

6 τρόποι με τους οποίους η yoga ενισχύει τη σεξουαλική σου ζωή

Κι όμως, η ενασχόληση μαζί της μπορεί να βελτιώσει κατά πολύ και το σεξ στην καθημερινότητά σου

FITNESS

Οκτώ τρόποι για να χάσετε λίπος από την κοιλιά

Πώς να μειώσετε το σπλαχνικό λίπος

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Παρασκευής 26 Απριλίου

Αφεθείτε στην ευτυχία που σας προσφέρει η καθημερινότητα

PETS

Γιατί η γάτα μου με κοιτάζει επίμονα;

6 λόγοι για τους οποίους οι γάτες κοιτούν επίμονα και πώς να ανταποκριθείτε

ΒΙΒΛΙΟ

12 βιβλία για το Πάσχα του 2024

Η Ναταλία Πετρίτη επιλέγει τα βιβλία που θα μας κρατήσουν συντροφιά στις διακοπές και που θα χαρίσουμε στους αγαπημένους μας.