Skip to main content

FITNESS

Να πώς θα ελέγξεις την όρεξή σου με γιόγκα

Κι όμως μπορείς να βάλεις «στοπ» στις λιγούρες από το yoga mattress σου.


Φύλλις Νικολάου

Πριν αρχίζεις να οργανώνεις την γυμναστική σου ώστε να βγεις στην παραλία με το απόλυτα σμιλεμένο σώμα που επιθυμείς, δώσε προσοχή: αν το πρόγραμμα που έχεις επιλέξει δεν είναι το σωστό υπάρχει περίπτωση να σου γυρίσει μπούμερανγκ. Σε μια έρευνα που έγινε στην Μεγάλη Βρετανία βρέθηκε ότι κάποιες γυναίκες μετά την γυμναστική πεινούν πιο πολύ με αποτέλεσμα να καταναλώνουν περίπου 270 θερμίδες περισσότερες από το κανονικό. Το αποτέλεσμα από αυτό το φαινόμενο είναι γνωστό: ανεβαίνεις στην ζυγαριά, το νούμερο παραμένει σταθερό, η γυμναστική σε κουράζει, απογοητεύεσαι και τα παρατάς.

Τα καλά νέα: η παρακάτω μέθοδος προπόνησης με γιόγκα έχει σχεδιαστεί από την Laura Madden, καθηγήτρια γιόγκα από την Αριζόνα, με στόχο να σε βοηθήσει να ελέγξεις την όρεξή σου. Διάβασε παρακάτω και εξουσίασε το στομάχι σου!  

1. Πολεμιστής ΙΙ Στάσου όρθια με τα πόδια ενωμένα. Κάνε ένα μεγάλο βήμα προς τα δεξιά. Λύγισε το δεξί γόνατο για να πάρεις θέση προβολής με το γόνατο να είναι πάνω από τον αστράγαλο. Οι μύτες να κοιτάνε μπροστά. Τέντωσε τα χέρια στα πλάγια. Μείνε σε αυτή τη θέση για 3-5 λεπτά.

2. Πλάγιες εκτάσεις. Από την προηγούμενη θέση ξεκούρασε το δεξί χέρι στο δεξί μηρό και τέντωσε το αριστερό χέρι πάνω από το κεφάλι για να τεντώσεις την σπονδυλική στήλη. Κράτησε αυτή την στάση για 3 λεπτά.

3. Γέφυρα. Από την προηγούμενη θέση τοποθέτησε και τα 2 χέρια στο πάτωμα όπως και τα πόδια και λάβε την κλασική θέση για ανδρικές κάμψεις. Τα χέρια παράλληλα κάτω από τους ώμους και το σώμα σε ευθεία γραμμή. Μείνε σε αυτή τη θέση για 5 λεπτά.

4. Σκύλος που κοιτάει προς τα κάτω. Από την προηγούμενη θέση σήκωσε ψηλά τους γλουτούς χωρίς να ξεκολλάς από το πάτωμα τα χέρια και τα πόδια σου για να σχηματίσεις το γράμμα Λ. Μείνε σε αυτή τη στάση για 3 λεπτά.

5. Κόμπρα. Από την προηγούμενη θέση λύγισε τα γόνατα και χαμήλωσε το σώμα με τα χέρια να βρίσκονται κάτω από τους ώμου. Σήκωσε το στήθος από το πάτωμα και διατήρησε τους ώμους χαμηλά. Πίεζε τις παλάμες και μηρούς στο πάτωμα. Κράτησε αυτή τη θέση για 5 λεπτά.

Επανέλαβε τις κινήσεις 1 μέχρι 5: Από την στάση κόμπρα πήγαινε στα γόνατα και στη συνέχεια στα πόδια. Στάσου όρθια με το κεφάλι ψηλά. Επανάλαβε τις στάσεις από την προβολή μέχρι την κόμπρα και μετά πήγαινες στις ακόλουθες στάσεις.

6. Στάση του δέντρου. Βάλε το αριστερό πόδι στο εσωτερικό του δεξί μηρού. Πάρε βαθειά αναπνοή και ένωσε τις παλάμες σαν να κάνεις προσευχή. Κάνε το ίδιο με το άλλο πόδι. Μείνε σε αυτή τη στάση για 3 λεπτά.

7. Στάση της θεάς. Ξάπλωσε ανάσκελα με τις πατούσες ενωμένες και άνοιξε τα πόδια σου για να είσαι άνετα. Προσπάθησε να πιέζεις τα πόδια για να τεντώνεται ο μηρός και να αναπνέεις κανονικά. Μείνε σε αυτή τη θέση για 5 λεπτά.

Διαβάστε επίσης

FITNESS

5 ιδανικά είδη άσκησης για την περίοδο της εγκυμοσύνης

Για να διατηρηθείς ενεργή και γεμάτη ευεξία τους μήνες που περιμένεις το μωρό σου

FITNESS

6 τρόποι με τους οποίους η yoga ενισχύει τη σεξουαλική σου ζωή

Κι όμως, η ενασχόληση μαζί της μπορεί να βελτιώσει κατά πολύ και το σεξ στην καθημερινότητά σου

FITNESS

Οκτώ τρόποι για να χάσετε λίπος από την κοιλιά

Πώς να μειώσετε το σπλαχνικό λίπος

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Τετάρτης 24 Απριλίου

Η υπομονή και η επιμονή θα σας βοηθήσουν να ξεπεράσετε αρκετά εμπόδια

ΜΟΥΣΙΚΗ

Ziria Festival in Athens: 15 χρόνια μετά, το Ziria Festival συναντά τους φίλους του στην πρωτεύουσα

Μια φεστιβαλική εμπειρία 6 ωρών, με ένα εκρηκτικό after party

FASHION TRENDS

7 καμπαρντίνες για να επενδύσεις στο πιο versatile πανωφόρι

Διαφορετικά πατρόν και χρώματα, για ένα από τα πλέον κλασικά items της γυναικείας γκαρνταρόμπας που δεν μας απογοητεύει ποτέ