Να πώς θα ελέγξεις την όρεξή σου με γιόγκα - AllYou.gr

Search

Να πώς θα ελέγξεις την όρεξή σου με γιόγκα

Κι όμως μπορείς να βάλεις «στοπ» στις λιγούρες από το yoga mattress σου.

12 Δεκεμβρίου 2016

Πριν αρχίζεις να οργανώνεις την γυμναστική σου ώστε να βγεις στην παραλία με το απόλυτα σμιλεμένο σώμα που επιθυμείς, δώσε προσοχή: αν το πρόγραμμα που έχεις επιλέξει δεν είναι το σωστό υπάρχει περίπτωση να σου γυρίσει μπούμερανγκ. Σε μια έρευνα που έγινε στην Μεγάλη Βρετανία βρέθηκε ότι κάποιες γυναίκες μετά την γυμναστική πεινούν πιο πολύ με αποτέλεσμα να καταναλώνουν περίπου 270 θερμίδες περισσότερες από το κανονικό. Το αποτέλεσμα από αυτό το φαινόμενο είναι γνωστό: ανεβαίνεις στην ζυγαριά, το νούμερο παραμένει σταθερό, η γυμναστική σε κουράζει, απογοητεύεσαι και τα παρατάς.

Τα καλά νέα: η παρακάτω μέθοδος προπόνησης με γιόγκα έχει σχεδιαστεί από την Laura Madden, καθηγήτρια γιόγκα από την Αριζόνα, με στόχο να σε βοηθήσει να ελέγξεις την όρεξή σου. Διάβασε παρακάτω και εξουσίασε το στομάχι σου!  

1. Πολεμιστής ΙΙ Στάσου όρθια με τα πόδια ενωμένα. Κάνε ένα μεγάλο βήμα προς τα δεξιά. Λύγισε το δεξί γόνατο για να πάρεις θέση προβολής με το γόνατο να είναι πάνω από τον αστράγαλο. Οι μύτες να κοιτάνε μπροστά. Τέντωσε τα χέρια στα πλάγια. Μείνε σε αυτή τη θέση για 3-5 λεπτά.

2. Πλάγιες εκτάσεις. Από την προηγούμενη θέση ξεκούρασε το δεξί χέρι στο δεξί μηρό και τέντωσε το αριστερό χέρι πάνω από το κεφάλι για να τεντώσεις την σπονδυλική στήλη. Κράτησε αυτή την στάση για 3 λεπτά.

3. Γέφυρα. Από την προηγούμενη θέση τοποθέτησε και τα 2 χέρια στο πάτωμα όπως και τα πόδια και λάβε την κλασική θέση για ανδρικές κάμψεις. Τα χέρια παράλληλα κάτω από τους ώμους και το σώμα σε ευθεία γραμμή. Μείνε σε αυτή τη θέση για 5 λεπτά.

4. Σκύλος που κοιτάει προς τα κάτω. Από την προηγούμενη θέση σήκωσε ψηλά τους γλουτούς χωρίς να ξεκολλάς από το πάτωμα τα χέρια και τα πόδια σου για να σχηματίσεις το γράμμα Λ. Μείνε σε αυτή τη στάση για 3 λεπτά.

5. Κόμπρα. Από την προηγούμενη θέση λύγισε τα γόνατα και χαμήλωσε το σώμα με τα χέρια να βρίσκονται κάτω από τους ώμου. Σήκωσε το στήθος από το πάτωμα και διατήρησε τους ώμους χαμηλά. Πίεζε τις παλάμες και μηρούς στο πάτωμα. Κράτησε αυτή τη θέση για 5 λεπτά.

Επανέλαβε τις κινήσεις 1 μέχρι 5: Από την στάση κόμπρα πήγαινε στα γόνατα και στη συνέχεια στα πόδια. Στάσου όρθια με το κεφάλι ψηλά. Επανάλαβε τις στάσεις από την προβολή μέχρι την κόμπρα και μετά πήγαινες στις ακόλουθες στάσεις.

6. Στάση του δέντρου. Βάλε το αριστερό πόδι στο εσωτερικό του δεξί μηρού. Πάρε βαθειά αναπνοή και ένωσε τις παλάμες σαν να κάνεις προσευχή. Κάνε το ίδιο με το άλλο πόδι. Μείνε σε αυτή τη στάση για 3 λεπτά.

7. Στάση της θεάς. Ξάπλωσε ανάσκελα με τις πατούσες ενωμένες και άνοιξε τα πόδια σου για να είσαι άνετα. Προσπάθησε να πιέζεις τα πόδια για να τεντώνεται ο μηρός και να αναπνέεις κανονικά. Μείνε σε αυτή τη θέση για 5 λεπτά.Ακολούθησε το allyou στο Instagram!