Η τακτική που θα σου εξασφαλίσει τέλειο σώμα τη νέα χρονιά - AllYou.gr

Search

Η τακτική που θα σου εξασφαλίσει τέλειο σώμα τη νέα χρονιά

Αν ονειρεύεσαι να μπεις ξανά σε φόρμα, τότε είσαι μια απόφαση μακρυά.

01 Ιανουαρίου 2017

Ούτε 1, ούτε 2, ούτε 3. Κατά μέσο όρο 35 διαφορετικά προγράμματα γυμναστικής δοκιμάζουν οι Νεουορκέζοι μέσα σε ένα χρόνο και αυτό μόνο καλό δεν είναι. Σε ένα πολύ ενδιαφέρον άρθρο που διαβάσαμε στο Self, αναλύεται γιατί το να δοκιμάζει κανείς διαρκώς νέες μεθόδους άσκησης κάθε άλλο παρά βοηθάει το σώμα του να χάσει βάρος και να γυμναστεί.

Αρχικά, όταν είσαι νέα σε κάποιο μάθημα, η μισή σου ενέργεια σπαταλάται στο να προσέξεις στις λεπτομέρειες, το δάσκαλο κλπ. Επίσης, δεν ξέρεις καλά τις ασκήσεις και άρα δεν τις εκτελείς όλες σωστά με αποτέλεσμα να έχεις μερικά μόνο από τα δυνητικά τους οφέλη. 

Αυτό, λοιπόν, που πρέπει να κάνεις, αν θες το 2017 να φτιάξεις ένα ωραίο και υγιές σώμα, είναι να διαμορφώσεις μια σταθερή ρουτίνα γυμναστικής. Αυτό δε σημαίνει ότι πρέπει να κολλήσεις μόνο σε ένα είδος άσκησης. Επίλεξε αυτά που σου αρέσουν, μοίρασε τα μέσα στην εβδομάδα και διατήρησε αυτό το πρόγραμμα. Αν δε μπορείς να το κάνεις μόνη σου, τότε στο γυμναστήριο μπορούν να σε βοηθήσουν. Ακολούθησε το allyou στο Instagram!