Ο λόγος που πρέπει να έχεις μακρυά το κινητό όταν γυμνάζεσαι - AllYou.gr

Search

Ο λόγος που πρέπει να έχεις μακρυά το κινητό όταν γυμνάζεσαι

Μια νέα έρευνα θα σε πείσει να αφήσεις μηνύματα και τηλέφωνα για αργότερα.

19 Ιανουαρίου 2017

Με τα smartphones, γίνεται πολλές φορές πολύ πιο εύκολο να "πωρωθούμε" με τη γυμναστική. Οι εφαρμογές που κυκλοφορούν και μπορούν να κατέβουν δωρεάν ανά πάσα στιγμή, δίνουν μια ευρεία γκάμα υπηρεσιών που βοηθάει στο να μείνουμε πιστές στο πρόγραμμα μας. 

Όμως, το να έχουμε το κινητό μας στο γυμναστήριο, μάλλον δε βοηθάει καθόλου στο  να ασκηθούμε αποτελεσματικά. Αυτό, τουλάχιστον, προκύπτει από μια νέα έρευνα. Δημοσιεύτηκε στο Performance Enhancement & Health και διαπίστωσε ότι το να γράφεις μηνύματα όσο αθλείσαι, επιρεάζει την ισοροπία και τη σταθερότητα σου κατά 45%, συγκριτικά με όσους δεν το κάνουν. Επίσης, το να μιλάς στο τηλέφωνο, κάνει κατά 19% χειρότερη την ισορροπία σου - λιγότερο από το μήνυμα αλλά σε ποσοστό αρκετά σημαντικό που να μπορεί να σε οδηγήσει σε τραυματισμούς, σύμφωνα με τους ειδικούς.

"Μπορεί να σε κάνει να πέσεις από το διάδρομο" ή αν είσαι έξω, να γυρίσεις τον αστράγαλο σου, τονίζει ο επικεφαλής της έρευνα, Michael Rebold, επίκουρος καθηγητής στο Hiram College.Ακολούθησε το allyou στο Instagram!