Λεωφορείο: Ο καλύτερος σύμμαχός σου στο αδυνάτισμα - AllYou.gr

Search

Λεωφορείο: Ο καλύτερος σύμμαχός σου στο αδυνάτισμα


Βγάλε εισιτήριο χωρίς επιστροφή για το ιδανικό σώμα.

02 Φεβρουαρίου 2017

Εάν μένεις σε απομακρυσμένη περιοχή και το τοπικό λεωφορείο δεν φημίζεται για τα τακτικά του δρομολόγια, θα χρειαστεί να οπλιστείς με υπομονή. Εάν όμως τα καταφέρεις και παίρνεις το λεωφορείο αντί για το αυτοκίνητο, θα ανταμειφθείς σύντομα.

Το αυτοκίνητο ως μέσο μετακίνησης είναι βολικό, κακά τα ψέματα. Κερδίζεις χρόνο, εκτός κι αν πρέπει να διασχίζεις καθημερινά την Κηφισίας. Δεν είσαι υποχρεωμένη να περιμένεις στη στάση ούτε να υπομένεις τις μυρωδιές τρίτων. 

Κι όμως, αν αλλάξεις αυτή τη συνήθεια μόνο καλό θα κάνεις στον εαυτό σου (και στην τσέπη σου, φυσικά).

Βλέπεις, για να πάρεις το λεωφορείο και να πας στη δουλειά, περπατάς περισσότερο και ενδυναμώνεις συνολικά το σώμα σου ενώ χάνεις και βάρος. Οι μελέτες λένε ότι το περπάτημα, ακόμα και το αργό, προστατεύει τον οργανισμό σου από καρδιαγγειακές παθήσεις.

Πώς θα το κάνεις να λειτουργήσει υπέρ σου: 
-Κάνε σωστό προγραμματισμό για να μην αργείς και αγχώνεσαι. Μάθε τα δρομολόγια, τσέκαρε την κίνηση πριν φύγεις από το σπίτι, υπολόγισε τις αποστάσεις μεταξύ στάσης και προορισμού.

-Κόβε δρόμο μέσα από πάρκα, αν είναι εφικτό. Ακόμα και 5 λεπτά περπάτημα μέσα στο πράσινο θα τονώσει την αυτοπεποίθησή σου και θα ανεβάσει τη διάθεσή σου.

-Φόρα βολικά παπούτσια (sneakers, που πάνε με όλα), σκουφί το χειμώνα και καπέλο το καλοκαίρι.Ακολούθησε το allyou στο Instagram!