Skip to main content

FITNESS

4 τρόποι να χαλαρώσεις το σώμα σου μετά από μια έντονη γυμναστική

Πες αντίο στους post-workout πόνους.


Κέλλυ Νόβακ

Μετά από ένα έντονο πρόγραμμα TRX ή CrossFit στο γυμναστήριο, σίγουρα νιώθεις σαν ένα ζόμπι που το έχει χτυπήσει λεωφορείο! Οι πιασμένοι μυς είναι ό,τι πιο άβολο, ειδικά όταν νιώθεις ότι σε σταματούν από το κάνεις μέχρι και τα βασικά (βλ. να κάτσεις σε καρέκλα)!

Και ενώ μπορεί ενδόμυχα να νιώθουμε καλά όταν συμβαίνει αυτό, καθώς έχουμε πιέσει τον εαυτό μας λίγο παραπάνω ώστε να πετύχουμε μια άσκηση καλύτερα, ο πόνος “post-workout”, ίσως τελικά και να μην δικαιολογεί τους κόπους μας.

Για να έχεις λοιπόν και την πίτα και τον σκύλο χορτάτο, αρκεί να δοκιμάσεις κάποια από τις παρακάτω μεθόδους που θα χαλαρώσουν τους πιασμένους σου μυς. Με τους 4 αυτούς τρόπους θα δεις τελικά ότι μπορείς να απολαύσεις την έντονη γυμναστική, χωρίς συνέπειες!

Καυτό μπάνιο

Είτε σε σάουνα, τζακούζι, σε δωμάτιο με ατμό, είτε στην μπανιέρα του σπιτιού σου, λίγη… θερμότητα θα κάνει θαύματα στους μυς σου! Η θερμότητα μειώνει τον πόνο ενώ αυξάνει την κυκλοφορία του αίματος κάτι που βοηθάει τους πιασμένους μυς να «επουλώσουν» γρηγορότερα.  

Stretch & Κίνηση

Μετά από την γυμναστική είναι σημαντικό να αφιερώσεις λίγη ώρα κάνοντας stretching «μακραίνοντας» τις ίνες των πιασμένων μυών σου. Το stretching μπορεί να πονέσει τους μυς σε πολλές περιπτώσεις, παρόλα αυτά μπορεί να πονέσεις για λίγο εκείνη την στιγμή, αλλά μετά θα είσαι περδίκι, μιας και οι μυείς σου θα έχουν αποκτήσει ελαστικότητα!

Τρίψιμο

Τρίψε κυριολεκτικά τον… πόνο από τους μυς σου! Αυτό είναι και μια καλή ευκαιρία για να κάνεις μασάζ το οποίο θα ανακουφίσει την ένταση και τον πόνο που νιώθεις μετά από μια έντονη γυμναστική. Αν δεν μπορείς να… καλομάθεις τον εαυτό σου, κάνοντας ένα επαγγελματικό μασάζ, τότε ζήτα από τον σύντροφό σου ή ένα φίλο/η να σε τρίψει. Διαφορετικά μπορείς να χρησιμοποιήσεις ένα roller από αφρολέξ ή ένα μπαλάκι του τένις!

Ice Bucket Challenge

Αν δεν σε είχε προκαλέσει κανείς παλαιότερα στο Ice bucket Challenge, τώρα θα ήταν μια καλή ευκαιρία να το δοκιμάσεις! Πολλοί επαγγελματίες αθλητές «ορκίζονται» σε αυτή την τεχνική, η οποία δουλεύει πραγματικά! Οι πολύ χαμηλές θερμοκρασίες την ώρα του ντους μειώνει το πρήξιμο που δημιουργεί η πιο γρήγορη κυκλοφορία του αίματος, όταν γυμναζόμαστε. Αν πάντως δεν αντέχεις να κάνεις ένα… ice bath τότε απλά τρίψε τοπικά στους πιασμένους μυς σου ένα παγάκι! 

Διαβάστε επίσης

FITNESS

6 λόγοι για να ξεκινήσεις reform pilates αυτήν την άνοιξη

Μια ιδανική γυμναστική για να «ξυπνήσεις» το σώμα σου από τη χειμερινή ανάπαυση

FITNESS

Τι να κάνεις για να αποφύγεις το αίσθημα εξάντλησης μετά τη γυμναστική σου

Μην αφήσεις ένα workout session να σου στερήσει την ενέργεια όλης της μέρας

FITNESS

6 πράγματα που δεν πρέπει ποτέ να κάνεις μετά από ένα workout

Τα don’ts που δεν πρέπει να ξεχνάς μετά τη γυμναστική σου, για τα καλύτερα αποτελέσματα στο σώμα σου

Προτεινόμενα

FASHION RADAR

Η Lily Collins γιόρτασε τα 35α γενέθλιά της κι εμείς γιορτάζουμε το στυλ της

Η εξέλιξη του στυλ της Lily Collins μέσα στα χρόνια

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Τρίτης 19 Μαρτίου

Ο δυναμισμός σας θα τραβήξει το ενδιαφέρον των άλλων