Βοηθούν τα αθλητικά κολάν να τρέξεις πιο γρήγορα; - AllYou.gr

Search

Βοηθούν τα αθλητικά κολάν να τρέξεις πιο γρήγορα;

Η απάντηση από μια νέα, ενδιαφέρουσα έρευνα.

19 Ιουνίου 2017

Τρέχεις, βάζεις τα δυνατά σου. Βάζεις και ένα κολάν "ειδικό για τρέξιμο". Όμως, πόσο ειδικό είναι και πόσο σε βοηθάει στις επιδόσεις σου; Σύμφωνα με μια νέα έρευνα, καθόλου.

Τα νέα έρχονται από το Ohio State University Wexner Medical Center και παρουσιάστηκαν σε επίσημη συνάντηση ειδικών, στο Denver.

Τα αθλητικά κολάν, σύμφωνα με τους κατασκευαστές τους, συγκρατούν τους μυς και προσφέρουν οφέλη στην υγεία, ενώ φυσικά βελτιώνουν και την εμφάνιση του σώματος. Ωστόσο, δε βοηθούν στο να τρέχει κάποιος πιο γρήγορα!

"Διαπιστώσαμε ότι στην πραγματικότητα μειώνουν τον αριθμό των μυικών δονήσεων αλλά αυτό δεν συνδέεται με λιγότερη κόπωση, όταν έχουμε να κάνουμε με ένα μισάωρο έντονου τρεξίματος" τόνισε ο επικεφαλής της έρευνας Ajit Chaudhari.

"Αν κάποιος σκέφτεται τα αθλητικά κολάν για να βελτιώσει την επίδοση του, τότε νομίζω ότι δεν έχουμε αποδείξεις ότι θα γίνει κάτι τέτοιο. Ωστόσο, αν τα φορά γιατί νιώθει πιο άνετα ή προσπαθει να αποτρέψουν τον ερεθισμό από την τριβή ή επειδή αποροφούν καλύτερα τον ιδρώτα, αυτά είναι απόλυτα έγκυρα" είπε εκπρόσωπος της Nike, σχολιάζοντας τη σχετική έρευνα.Ακολούθησε το allyou στο Instagram!