Πόσο πολύ να γυμνάζομαι για να αδυνατίσω; - AllYou.gr

Search

Πόσο πολύ να γυμνάζομαι για να αδυνατίσω;

Ουκ εν τω πολλώ το ευ.

09 Σεπτεμβρίου 2017
Συντάκτης : Αλεξάνδρα Παπαδάκη

Λογικό είναι να σκεφτείς: Όσο πιο πολύ ασκούμαι, τόσο περισσότερα κιλά θα χάσω. Κι όμως, στη σχέση άσκησης-αδυνατίσματος δεν ισχύει το "όσο περισσότερο, τόσα καλύτερα"!

Μια έρευνα του Πανεπιστημίου της Κοπεγχάγης καταλήγει σε ένα συμπέρασμα που βολεύει όλες εμάς που δεν θέλουμε, ή δεν μπορούμε, να τρώμε άπειρο χρόνο στο γυμναστήριο. 

Και να τι βρήκαν οι καλοί αυτοί άνθρωποι: 
Η απώλεια κιλών δεν είναι ανάλογη με τη διάρκεια της άσκησης! 

Όσοι εθελοντές ασκούνταν για 30 λεπτά τη μέρα έχασαν περισσότερο βάρος σε σχέση με όσους ασκούνταν 60 λεπτά την ημέρα. Μάλιστα, καλά διάβασες.

Σύμφωνα με τους μελετητές, εκείνοι που ακολουθούσαν το σύντομο πρόγραμμα γυμναστικής, έτειναν να νιώθουν γεμάτοι ενέργεια μετά το τέλος του και είχαν περισσότερη όρεξη να ακολουθήσουν έναν υγιεινό τρόπο ζωής. Εκείνοι, πάλι, που έκαναν έντονη άσκηση 60 λεπτών είπαν ότι ένιωθαν εξαντλημένοι όταν την ολοκλήρωναν. 

Έτσι, οι πρώτοι κατάφεραν να χάσουν 3,5 κιλά μέσα σε 3 μήνες ενώ οι δεύτεροι είχαν χάσει 2,7 κιλά. Μπορεί να μην σου φαίνεται μεγάλη διαφορά με μια πρώτη ματιά αλλά μιλάμε για το 30%. Δεν το λες και λίγο, αν αναφερθούμε σε απώλεια πολλών κιλών. 

Συμπέρασμα; Άσε τους άλλους να ιδρωκοπούν, και ακολούθησε σε καθημερινή βάση ένα συνετό πρόγραμμα γυμναστικής. Στο υπόλοιπο της ημέρας θα έχεις εξτρά ενέργεια για να κάψεις ακόμα περισσότερες θερμίδες! 

 

 


 Ακολούθησε το allyou στο Instagram!