Τόση ώρα πρέπει να γυμνάζεσαι κάθε μέρα - AllYou.gr

Search

Τόση ώρα πρέπει να γυμνάζεσαι κάθε μέρα

Ώρα να δεις το γυμναστήριο με άλλο μάτι.

26 Οκτωβρίου 2017

Θέλεις να βάλεις στη ζωή σου την άσκηση αλλά συνεχώς το αναβάλεις γιατί δεν έχεις χρόνο. Όταν όμως διαβάσεις παρακάτω θα δεις το γυμναστήριο με άλλο μάτι. 

Ξέρεις ότι η άσκηση όχι μόνο αλλάζει τη ζωή σου, το σώμα, τη διάθεσή σου αλλά σου χαρίζει και το προνόμιο να... ζεις. Εκτός κι αν το θεωρείς δεδομένο. Ε, συγνώμη, ξέρεις, δεν είναι. 

Μην αφήνεις τον καιρό να περνάει ζώντας στην αδράνεια. Παρεπιμπτόντως είναι η αιτία πρόωρων θανάτων στην Ευρώπη κάθε χρόνο.
Και μια που ανοίξαμε αυτά τα ευχάριστα θέματα, να σου πω ότι στη χώρα μας προβλέπεται να έχουν διπλασιαστεί τα παχύσαρκα άτομα μέχρι το 2030 και το ποσοστό τους θα φτάσει το 40%. Δηλαδή, 4 στους 10 θα είναι παχύσαρκοι. Σχεδόν οι μισοί. Το γράφω και δεν το πιστεύω. 

Δεν στα λέω για να σε φοβίσω ή να σε τρομοκρατήσω αλλά για να σε ενημερώσω και να σε αφυπνίσω. Εξάλλου, το ότι δεν γυμνάζεσαι δεν σημαίνει ότι δεν κινείσαι, δεν περπατάς, δεν ανεβαίνεις σκάλες, δεν κάνεις δουλειές στο σπίτι, σωστά;

Αξίζει όμως να βάλεις την άσκηση πιο συστηματικά μέσα στη ζωή σου καθώς, σύμφωνα με έρευνες, χρειάζονται μόλις 20 λεπτά ήπιας άσκησης την ημέρα για να είσαι υγιής. 

Μόνο 20 λεπτά. Δεν τα αξίζεις;
 Ακολούθησε το allyou στο Instagram!