4 απλοί τρόποι να νικήσεις την καθιστική ζωή - AllYou.gr

Search

4 απλοί τρόποι να νικήσεις την καθιστική ζωή

Πώς να αποχωριστείς τον αγαπημένο σου καναπέ, επιτέλους.

15 Μαρτίου 2018
Συντάκτης : Αλεξάνδρα Παπαδάκη

Όταν διαβάζεις άρθρα για την καθιστική ζωή, περιμένεις κάποια στιγμή να δεις και φωτογραφία σου, ξαπλωμένη με τις φόρμες στον καναπέ με έναν κουβά ποπ κορν στην αγκαλιά σου. 

Συνέχισε έτσι και δεν αργεί η ώρα. Βέβαια το θέμα δεν είναι η φωτογραφία αλλά η δική σου, προσωπική εικόνα.

Είσαι κουρασμένη. Το ξέρω. Δεν μπορείς να πάρεις τα πόδια σου. Το καταλαβαίνω. Εδώ με το ζόρι πας τον σκύλο βόλτα. Κατανοητό. Πόσω μάλλον λόγος για να πας για περπάτημα ή γυμναστήριο. Σε αυτό το σημείο ήδη σκας στα γέλια. 

Θα σου πω για άλλη μια φορά (γέλα εσύ) ότι είναι οκ να αράξεις μια φορά στο τόσο. Το να αράζεις όμως κάθε μέρα, όχι δεν είναι οκ, γιατί γρήγορα θα οδηγηθείς σε πολλά αρνητικά για την υγεία σου: 

αύξηση κιλών, κυτταρίτιδα φουλ, προβλήματα στις αρθρώσεις, πόνοι στη μέση και, υπάρχει και το και, πιθανότητες για καρκίνο στον τράχηλο.

Δεν είναι τόσο δύσκολο, μην νομίζεις. Δεν στο λέει και καμία fitness freak. Βλέπεις, οι ερευνητές υποστηρίζουν ότι ακόμα και μισή ώρα άσκησης μέσα στην εβδομάδα αλλάζει τα δεδομένα! 

Δες τώρα τι μπορείς να κάνεις μέσα σε μισή ώρα: 

1. Βάζεις αθλητικά (φόρμα ήδη φοράς) και βγαίνεις έξω για περπάτημα. Πάρε μαζί σου ακουστικά, πάρε μια φίλη, πάρε τον σκύλο ή πήγαινε μόνη. 

2. Γράψου στο δημοτικό κολυμβητήριο και πήγαινε για κολύμπι. Ή επισκέψου το σπίτι φίλου που έχει πισίνα. 

3. Κάνε διάδρομο στο σπίτι, λίγο πριν πας στο γραφείο. Μπορείς παράλληλα να βλέπεις και κανένα πρωινό να ενημερώνεσαι για τα τεκτενόμενα στη showbiz. 

4. Μπες στο youtube και βρες μισάωρα προγράμματα pilates ή yoga. Θα βρεις άπειρα, ενώ δεν χρειάζεται να έχεις εξοπλισμό.
 Ακολούθησε το allyou στο Instagram!