Skip to main content

FITNESS

5 λόγοι να ξεκινήσεις aerial yoga

Κρεμάσου και δε θα το μετανιώσεις!


Μαριέτα Χριστοπούλου

Ένοχη. Έχω να γυμναστώ συστηματικά πάνω από 1μιση χρόνο, το παραδέχομαι. Και η αλήθεια είναι ότι δε θέλω άλλο να το αναβάλλω να μπω σε πρόγραμμα. Δε με ενδιαφέρουν τόσο το καλοκαίρι και τα μαγιό. Περισσότερο μου λείπει η αίσθηση μετά τη γυμναστική, το πώς νιώθω το σώμα μου. Τέλοσπάντων, να μη τα πολυλογώ. Ψάχνοντας να βρω τι να κάνω, τι να κάνω, "έπεσα" πάνω σε ένα κορίτσι που διδάσκει aerial yoga. Το όνομά της Νίκη Ρόζα Φρέι. Δουλεύει αυτόν τον καιρό στο Purple mat, κοντά στον σταθμο της Αγ. Μαρίνας. 

Η πρώτη μου σκέψη όταν άκουσα "aerial yoga" ήταν "είναι τρελή". Οι επόμενες, σιγά σιγά με έφεραν πιο κοντά στο "ας δοκιμάσω". Από τη κουβέντα μου με τη Νίκη, κατάλαβα ότι κάθε άλλο παρά τρελή είναι μια τέτοια ιδέα. Υπάρχουν λόγοι και τους μοιράζομαι μαζί σου παρακάτω, μήπως θες και εσύ να μου κάνεις παρέα, δηλαδή.

#1. Ξεφεύγεις

"Ξεφεύγεις λίγο από την καθημερινότητα, γυμνάζεσαι ενώ περνάς καλά", λέει η Νίκη, χαρακτηρίζοντας αυτή τη μορφή άσκησης και ως "διαφυγή". Επίσης, μου αναφέρει ότι υπάρχουν και μαθήματα καθαρά για stretching και για διαλογισμό, και έτσι χαλαρώνεις χωρίς καμία αμφιβολία. 

#2. Γυμνάζεσαι παντού

Ακόμα και να μην ασχολείσαι, κάποιον κάπου κάποια στιγμή θα έχεις ακούσει να λέει ότι κάνοντας yoga κατάλαβε ότι έχει μυς που δεν φανταζόταν ότι είχε! Όλα αυτά ισχύουν και για την aerial yoga. "Τις πρώτες φορές πιάνεσαι σε μυς που δε φανταζόσουν ότι θα γυμνάσεις ποτέ", παραδέχεται η Νίκη και προσθέτει: "Αποσυμπιέζει την σπονδυλική στήλη πράγμα απαραίτητο για όσους κάθονται όλη μέρα σε ένα γραφείο. Επίσης, γυμνάζει τον κορμό και τα χέρια, βελτιώνει την αίσθηση της ισορροπίας". 

#3. Σε βοηθάει να μην είσαι πολύ ατσούμπαλη

Σε περίπτωση που είσαι σαν κι εμένα που όλες οι γωνίες επίπλων πέφτουν πάνω σου, η aerial yoga είναι αυτό που ψάχνεις. Η Νίκη ξέρει από πρώτο χέρι ότι η επαφή με το πανί αυξάνει την αίσθηση της ιδιοδεκτικότητας, δηλαδή την αντίληψη της αίσθησης της κίνησης του σώματος. Μας βοηθάει να αντιλαμβανόμαστε καλύτερα το σώμα μας και να γινόμαστε λιγότερο ατσούμπαλοι. 
 

purople1.jpg 

#4. Θα αντιμετωπίσεις τους φόβους σου

Το να κρεμιέσαι από πανιά δεν είναι και το πιο βαρετό πράγμα στον κόσμο. Πιθανότατα θα έρθεις αντιμέτωπη με κάποιους φόβους σου, θα τους ξεπεράσεις, και κάπως έτσι θα βγεις όχι μόνο πιο γυμνασμένη αλλά και γεμάτη αυτοπεποίθηση, από το μάθημα. 

#5. Θα βγάλεις επικές φωτογραφίες

Εντάξει στην εποχή του Instagram ζούμε, οπότε είναι και αυτός ένας λόγος που δεν μπορείς να προσπεράσεις. Στα πρώτα μαθήματα οι φωτογραφίες θα είναι σίγουρα αστείες αλλά στα επόμενα θα ποζάρεις και θα μένεις με το στόμα ανοιχτό, με όλα αυτά που έχει καταφέρει το σώμα σου. Εννοείται ότι αξίζει να δοκιμάσεις και ακροβατικά. "Αν κάποιος κάνει aerial yoga και δεν δοκιμάσει και κανένα ακροβατικό, χάνει!" μου λέει η Νίκη. Την πιστεύω. Μέχρι, όμως, να το καταφέρω, απλά την κοιτάζω στην απίστευτη πόζα που έχει πάρει στη φωτογραφία παραπάνω, και κάνω "ουάου". Και στα δικά μας!

 

Διαβάστε επίσης

FITNESS

6 είδη γυμναστικής για να βελτιώσεις την αντοχή σου στη φυσική δραστηριότητα

Τι να ξεκινήσεις για να δεις την αντοχή σου να βελτιώνεται άμεσα.

FITNESS

7 ασκήσεις δαπέδου χωρίς εξοπλισμό για να χάσετε 10 κιλά σε ένα μήνα

Γίνετε 10 κιλά ελαφρύτεροι προσθέτοντας αυτές τις εγκεκριμένες από τους ειδικούς ασκήσεις δαπέδου στη ρουτίνα σας

FITNESS

10 συμβουλές που σίγουρα χρειάζεσαι αν είσαι κι εσύ fitness newbie

Ο δεκάλογος της αρχάριας στη γυμναστική, για να πάνε όλα καλά

Προτεινόμενα

BLOGS

Η Beyoncé αποκαλύπτει την tracklist του νέου της δίσκου, Cowboy Carter

Ο οποίος θα περιλαμβάνει μεταξύ άλλων ένα cover του “Jolene” της Dolly Parton, αλλά και συμμετοχή του θρύλου της country, Willie Nelson

VIRAL

Το teaser trailer της νέας ταινίας του Γιώργου Λάνθιμου Kinds Of Kindness είναι εδώ

Στο Ιστορίες Καλοσύνης πρωταγωνιστεί η άρτι βραβευθείσα με Όσκαρ Emma Stone, ενώ το σενάριο της ταινίας συνυπογράφει το δίδυμο Γιώργος Λάνθιμος-Ευθύμης Φιλίππου.

ASK THE EDITOR

6 ολοκαίνουριες skincare, makeup και αρωματικές αφίξεις για να κάνεις δώρο στον εαυτό σου

Νέα προϊόντα που θα λατρέψεις με το που τα βάλεις στο boudoir σου