Skip to main content

FITNESS

Αυτά είναι τα 2 νέα σημαντικά οφέλη της άσκησης στην εγκυμοσύνη

Για το μωρό σου νοιάσου και γυμνάσου!


Μαρία Μυλωνά

Οι έγκυες γυναίκες που αθλούνται, μειώνουν κατά 1/5 τον κίνδυνο να γεννήσουν με καισαρική τομή, σύμφωνα με νέα έρευνα. Επίσης, έχουν σχεδόν 1/3 λιγότερες πιθανότητες να αποκτήσουν ένα μεγάλο μωρό, όπως διαπιστώνει η ίδια μελέτη.

Προηγούμενες μελέτες έχουν διαπιστώσει ότι τα νεογέννητα με μεγάλο βάρος είναι πιο πιθανό να αντιμετωπίσουν προβλήματα παχυσαρκίας ως ενήλικες. Η σωματική δραστηριότητα κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης αυξάνει την πιθανότητα απόκτησης ενός μωρού με φυσιολογικό σωματικό βάρος, αναφέρουν οι ειδικοί. Ως εκ τούτου, ενθαρρύνοντας τις έγκυες γυναίκες να αθληθούν θα μπορούσε να είναι ένα μέσο για την πρόληψη της παιδικής παχυσαρκίας, προσθέτουν.

Επιστήμονες από τον Καναδά ανέλυσαν 28 μελέτες, στις οποίες συμμετείχαν συνολικά 5.322 γυναίκες, και εξέτασαν την επίδραση της άσκησης σε άλλες παραμέτρους, όπως το βάρος του μωρού κατά τη γέννηση. Η Margi Davenport, επίκουρη καθηγήτρια στο Πανεπιστήμιο της Αλμπέρτα στον Καναδά, αναφέρει: «Βρήκαμε ότι οι γυναίκες που ασκούνταν είχαν 31% μείωση της πιθανότητας να αποκτήσουν ένα μεγάλο μωρό, χωρίς όμως αυτό να αποκλείει τον κίνδυνο να γεννήσουν ένα μικρό ή πρόωρο μωρό. Επιπλέον, μειώθηκε κατά 20% ο κίνδυνος να υποβληθούν σε καισαρική τομή. Τα ευρήματα είναι σημαντικά επειδή τα μωρά που γεννιούνται μεγάλα τείνουν να παίρνουν αρκετό βάρος στην παιδική αλλά και την ενήλικη ζωή τους».

Η μελέτη που δημοσιεύθηκε στο επιστημονικό περιοδικό Obstetrics and Gynecology έρχεται μετά από μια αμερικανική έρευνα που δημοσιεύθηκε νωρίτερα αυτό τον μήνα, η οποία καταλήγει επίσης στο συμπέρασμα ότι οι γυναικολόγοι θα πρέπει να συμβουλεύουν τις έγκυες γυναίκες να πραγματοποιούν μέτριας εντάσεως άσκηση. Πιο συγκεκριμένα, διαπίστωσε ότι οι γυναίκες που τρώνε πάρα πολύ και δεν αθλούνται κατά την εγκυμοσύνη αυξάνουν τον κίνδυνο το παιδί τους να γίνει υπέρβαρο ή παχύσαρκο. Η απότομη αύξηση του σωματικού βάρους, τα χαμηλά επίπεδα σωματικής δραστηριότητας και το κάπνισμα κατά τη διάρκεια της κύησης συνδέθηκαν στενά με την παχυσαρκία στα παιδιά από την ηλικία των οκτώ ετών.

Πηγή: http://www.infokids.gr/

Διαβάστε επίσης

FITNESS

6 τρόποι με τους οποίους η yoga ενισχύει τη σεξουαλική σου ζωή

Κι όμως, η ενασχόληση μαζί της μπορεί να βελτιώσει κατά πολύ και το σεξ στην καθημερινότητά σου

FITNESS

Οκτώ τρόποι για να χάσετε λίπος από την κοιλιά

Πώς να μειώσετε το σπλαχνικό λίπος

FITNESS

5 έξυπνα tips για να καις περισσότερες θερμίδες όσο περπατάς

Το περπάτημα μπορεί να βοηθήσει όχι μόνο προς μια καλύτερη φυσική κατάσταση, αλλά και στην ήπια απώλεια βάρους

Προτεινόμενα

BEAUTY NEWS

Η Margot Robbie υιοθετεί το πιο trendy κούρεμα της χρονιάς και τώρα θέλουμε να αποκτήσουμε κι εμείς bob

Δείτε τη μεγάλη αλλαγή στο hair look της αγαπημένης ηθοποιού

CELEBS

Εριέττα Κούρκουλου: «Το μωρό μας, ήταν κοριτσάκι, είχε το σύνδρομο Turner»

Η συγκλονιστική εξομολόγηση για το μωρό που έχασε

ΥΓΕΙΑ

Έξυπνα tips για να προστατέψεις τα μάτια σου από τα αλλεργιογόνα

Τι να κάνεις για να αποφύγεις το τσούξιμο και τη δυσφορία αυτή την εποχή του χρόνου