Skip to main content

FOOD

Νερό με λεμόνι: ιδιότητες και αρνητικά

Κάθε πρωί πίνεις νερό με λεμόνι; ΑΥΤΑ πρέπει να προσέξεις



Ο χυμός του λεμονιού περιέχει μεγάλη ποσότητα από Βιταμίνες και κυρίως βιταμίνη C. Παλιότερα τον χυμό του λεμονιού τον χρησιμοποιούσαν σαν αντισκορβουτικό.

Πέρα από την βιταμίνη C περιέχει σε βιταμίνες Β1, Β2, Β3, Β6, το λεμόνι αποτελεί μια μικρή διατροφική έκπληξη, πλούσια σε πολύτιμα θρεπτικά συστατικά. Αρκεί να αναφέρουμε, πως κάθε λεμόνι πέρα από τις σημαντικές βιταμίνες, που περιέχει, είναι πλούσιο και σε πρωτεΐνες, υδατάνθρακες, κάλιο, και ανόργανα άλατα όπως το ασβέστιο , φώσφορο, μαγνήσιο, πυρίτιο, ασβέστιο καθώς και σε μεταλλικά άλατα.

Τα οφέλη του λεμονιού

* Ο χυμός λεμονιού είναι γνωστό για τις διαιτητικές του ιδιότητες και αποτελεί ένα ισχυρό αποτοξινωτικό, που αναζωογονεί την ίδια στιγμή το πεπτικό σύστημα. Διαλύει και απομακρύνει γράσο.

* Για την αντιμετώπιση του εκζέματος, μείγμα από τον χυμό ενός ώριμου λεμονιού με παρθένο ελαιόλαδο και μετά κάνουμε επάλειψη στην πληγείσα επιφάνεια, πολλές φορές την ημέρα. Τα αποτελέσματα είναι άμεσα.

* Έχει δοκιμαστεί επίσης, με καλά αποτελέσματα, σε ψωριασικές πλάκες, περιορίζοντας την έκταση της βλάβης αλλά και τον κνησμό.

* Μειώνει τη χοληστερίνη, καθαρίζει τα αιμοφόρα αγγεία και τονώνει το ενδοκρινικό σύστημα.

* Είναι ένα φυσικό αντισηπτικό, που παρεμποδίζει την ανάπτυξη των βακτηρίων.

Το λεμόνι είναι ένα θαυματουργό προϊόν το οποίο καταστρέφει τα καρκινογόνα κύτταρα. Είναι 10.000 φορές ισχυρότερο από τη χημειοθεραπεία. Μεγάλες φαρμακευτικές εταιρίες έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον και προσπαθούν να παράγουν μια συνθετική ουσία που να τους επιτρέπει να την χρησιμοποιήσουν σε φαρμακευτικά σκευάσματα.

Ένα ζεστό ρόφημα με χυμό λεμονιού και μέλι είναι μια πολύ αποτελεσματική θεραπεία κατά των κρυολογημάτων, γρίπης, πονόλαιμου και άσθματος.

Πίνοντας ένα φλιτζάνι ζεστό νερό με λεμόνι το πρωί για ένα μήνα μπορεί να αλλάξει ριζικά η υγεία μας και να μας χαρίσει ενέργεια. Η συνταγή είναι πολύ απλή: ένα φλιτζάνι ζεστό (όχι καυτό) νερό και το χυμό από μισό λεμόνι.

 

 


Ποιοι είναι οι λόγοι για τους οποίους πρέπει αρχίσεις να το συμπεριλαμβάνεις στην πρωϊνή σου ρουτίνα

1. Καθαρίζει και αποτοξινώνει τον οργανισμό

2. Δίνει ενέργεια και φτιάχνει την διάθεση

3. Βοηθάει στην εξισορρόπηση του pH

4. Ενυδατώνει το λεμφικό σου σύστημα

5. Τονώνει το ανοσοποιητικό σύστημα

6. Βοηθάει στην επούλωση ιώσεων 

7. Καθαρίζει το δέρμα

8. Βοηθάει στο χάσιμο βάρους

9. Φρεσκάρει την πρωινή σου αναπνοή

 

Διαβάστε επίσης: Γκρέιπφρουτ: Τα 11 οφέλη του, ιδιότητες και παρενέργειες

 

 

Τι όμως πρέπει να προσέχουμε όταν πίνουμε χυμό από λεμόνι;

ΔΕΝ θα πρέπει να βουρτσίζετε τα δόντια σας για τουλάχιστον μια ώρα μετά την κατανάλωση του νερού με λεμόνι, και θα πρέπει να τα βουρτσίζετε απαλά με μια μαλακή βούρτσα. Θα πρέπει να βουρτσίζετε τα δόντια σας πρώτα, και μετά να πίνετε λεμόνι νερό.

Για να βοηθήσετε τα δόντια σας ακόμα περισσότερο, μπορείτε να πιείτε το νερό λεμόνι με καλαμάκι για να παρακάμψετε τα δόντια σας και να αραιώστε το λεμόνι με νερό περισσότερο από το συνηθισμένο. Και πάλι, το πόσιμο κρύο νερό είναι, επίσης, καλύτερο για τα δόντια σας από ό, τι το ζεστό.

Επίσης, αφού πιείτε το νερό με λεμόνι θα πρέπει να ξεπλύνετε το στόμα σας με άφθονο νερό.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Αν χρησιμοποιείτε χυμό από λεμόνι στο δέρμα σας (καθαρίζει την επιδερμίδα, αφαιρεί μαύρα στίγματα)  βεβαιωθείτε ότι δεν θα βγείτε καθόλου στον ήλιο κατά τη διάρκεια αυτής της θεραπείας. Το οξύ κάνει το δέρμα υπερευαίσθητο στο φως του ήλιου, και η έκθεσή του σε αυτόν μπορεί να προκαλέσει δυσάρεστα εγκαύματα, φουσκάλες, ή καφέ κηλίδες.

Νερό με λεμόνι: αδυνατίζει;

 

Νέα έρευνα του Πανεπιστημίου της Καλιφόρνια (την οποία υπογράφουν πάνω από 100 διατροφολόγοι) έδειξε ότι τελικά δεν προσφέρει τίποτα παραπάνω από ένα απλό ποτήρι με νερό. Κοινώς, είτε στύψεις το λεμόνι μέσα στο ποτήρι είτε απλά το γεμίσεις με νερό, το «σώμα» σου και ο μεταβολισμός σου θα «ξυπνήσει» με τον ίδιο ακριβώς ρυθμό.

Και, αν ακόμα δεν μπορείς να το πιστέψεις, οι ειδικοί απαντούν και στο «φλέγον» ερώτημα: «αν πίνω νερό με λεμόνι το πρωί θα αδυνατίσω γρηγορότερα»;

«Μόνο, εάν το νερό με λεμόνι αντικαθιστά ένα ρόφημα με περισσότερες θερμίδες, όπως για παράδειγμα το γλυκό καφέ» απαντούν.

Άλλος ένας μύθος καταρρίφθηκε.

 

Με πληροφορίες από www.iatrikanea.gr

Διαβάστε επίσης

FOOD

Η δύναμη στο πιάτο σου: Γιατί να βάλεις τα σπαράγγια στη διατροφή σου

Εκτός από εξαιρετική γεύση, τα σπαράγγια σού προσφέρουν και πολλά οφέλη

FOOD

Τι συμβαίνει στον οργανισμό σας όταν τρώτε τακτικά κουνουπίδι

Υπάρχουν πολλά σημαντικά οφέλη για την υγεία που μπορείτε να έχετε τρώγοντας αυτό το ωφέλιμο λαχανικό.

FOOD

Σαρακοστή: Μια καλή αφορμή για να γίνεις vegan!

Σου έχουμε πολλούς λόγους 

Προτεινόμενα

ASK THE EDITOR

Peach Perfect: Γιατί να υιοθετήσεις τις ροδακινί αποχρώσεις στο μακιγιάζ σου αυτή την άνοιξη

Και τέσσερις επιλογές προϊόντων από τη beauty editor του AllYou που θα απογειώσουν το makeup look σου

ΣΠΙΤΙ

6 απλοί τρόποι για να ομορφύνεις την κουζίνα σου

Δεν χρειάζεται κόπο, αλλά τρόπο!