Skip to main content

FOOD

Νέα για πάντα; Μπορείς, με ΑΥΤΗ τη βιταμίνη

Βάλ' την στο πιάτο σου!


Μαρία Μυλωνά

Αν θέλετε να διατηρήσετε τη νεότητα της επιδερμίδας σας, να καταπολεμήσετε τις ελεύθερες ρίζες, αλλά και να θωρακίσετε τη υγεία και τη μνήμη σας, τότε μην αμελείτε την πρόσληψη της βιταμίνης Ε.

Τι κάνει: 

1. Έχει αντιοξειδωτικές ιδιότητες: προλαμβάνει το αντιοξειδωτικό στρες, το οποίο έχει βλαπτική επίδραση πάνω στα κύτταρα, προστατεύοντας ειδικά τα λιπίδια των κυτταρικών μεμβρανών. Επίσης η βιταμίνη Ε εισέρχεται στο μόριο της LDL χοληστερόλης, αναστέλλοντας την καταστροφική οξείδωση της, η οποία προκαλείται από τις επιθέσεις των ελευθέρων ριζών.  Συμβάλει στην αντοχή του σώματος και την αφομοίωση του οξυγόνου από τα κύτταρα.

2. Διατηρεί την επιδερμίδα νέα: προστατεύει την επιδερμίδα μας από τις UV ακτινοβολίες. Πολλές μελέτες έχουν, μάλιστα, δείξει ότι όταν η βιταμίνη Ε εφαρμόζεται τοπικά, μπορεί να εμποδίσει την καταστροφή που προέρχεται από τις ακτίνες UV.

3. Ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα.

4. Προστατεύει ενάντια στον καρκίνο του προστάτη. Μελέτες έχουν δείξει ότι άτομα με χαμηλά επίπεδα βιταμίνης Ε στο αίμα τους, είναι κατά 50% πιο επιρρεπή στην ανάπτυξη όλων των μορφών καρκίνου.

5. Βοηθά στην υγεία του νευρικού συστήματος και βοηθά στην πρόληψη της εκφύλισης των νεύρων και των μυών. Η βιταμίνη Ε μπορεί να εμποδίσει την εμφάνιση του Αλτσχάιμερ ή να δράσει συμπληρωματικά στη θεραπεία του.

Που θα τη βρούμε 

Στα φυτικά έλαια (κυρίως στο σογιέλαιο, ηλιέλαιο και καλαμποκλεκαιο), τους ξηρούς καρπούς (στα αμύγδαλα, φουντούκια και καρύδια), τους σπόρους και τα μη επεξεργασμένα δημητριακά, το σιτάρι, ορισμένα λαχανικά, το αβοκάντο και τα θαλασσινά.

Για την καλύτερη πρόσληψη βιταμίνης Ε, όταν αυτή δεν εξασφαλίζεται από την τροφή, τα συμπληρώματα θεωρούνται απαραίτητα. Δεν θα πρέπει εντούτοις να λαμβάνεται μεγαλύτερη ποσότητα από τη συνιστώμενη (συνιστώμενη ημερήσια δόση=10mg)

Πηγή:  http://www.iatrikanea.gr/

Διαβάστε επίσης

FOOD

Η δύναμη στο πιάτο σου: Γιατί να βάλεις τα σπαράγγια στη διατροφή σου

Εκτός από εξαιρετική γεύση, τα σπαράγγια σού προσφέρουν και πολλά οφέλη

FOOD

Τι συμβαίνει στον οργανισμό σας όταν τρώτε τακτικά κουνουπίδι

Υπάρχουν πολλά σημαντικά οφέλη για την υγεία που μπορείτε να έχετε τρώγοντας αυτό το ωφέλιμο λαχανικό.

FOOD

Σαρακοστή: Μια καλή αφορμή για να γίνεις vegan!

Σου έχουμε πολλούς λόγους 

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Παρασκευής 29 Μαρτίου

Μην αποφύγετε να βρείτε τη λύση σε κάτι που σας βασανίζει, όσο και αν φοβάστε μήπως πληγωθείτε

BLOGS

Η Beyoncé αποκαλύπτει την tracklist του νέου της δίσκου, Cowboy Carter

Ο οποίος θα περιλαμβάνει μεταξύ άλλων ένα cover του “Jolene” της Dolly Parton, αλλά και συμμετοχή του θρύλου της country, Willie Nelson

VIRAL

Το teaser trailer της νέας ταινίας του Γιώργου Λάνθιμου Kinds Of Kindness είναι εδώ

Στο Ιστορίες Καλοσύνης πρωταγωνιστεί η άρτι βραβευθείσα με Όσκαρ Emma Stone, ενώ το σενάριο της ταινίας συνυπογράφει το δίδυμο Γιώργος Λάνθιμος-Ευθύμης Φιλίππου.