Λατρεύεις το fast food; Μπορείς να το απολαύσεις ΑΦΟΒΑ - AllYou.gr

Search

Λατρεύεις το fast food; Μπορείς να το απολαύσεις ΑΦΟΒΑ

...αρκεί να το συνδυάσεις με ΑΥΤΑ!  

05 Οκτωβρίου 2015

Οκ, όλοι έχουμε τις αδυναμίες μας, ειδικά στο θέμα της διατροφής. Μπορεί να ξεφεύγεις πού και πού από το πρόγραμμα ή να έχεις μια κακή συνήθεια την οποία δεν μπορείς με τίποτα να κόψεις. Για παράδειγμα, λατρεύεις το fast food (όπως κι εμείς), που -όπως πιθανότατα γνωρίζεις- σε επιβαρύνει με αρκετά λιπαρά και χοληστερόλη, ενώ είναι πλούσιο σε αλάτι.

Κι όμως, υπάρχει τρόπος να περιορίσεις  τις αρνητικές επιπτώσεις του! 

1. Καταρχάς, παράγγειλε συνοδευτικά μία σαλάτα. Δεν εννοούμε τις σαλάτες που είναι γεμάτες κρουτόν, τυριά και σάλτσες, αλλά μια απλή σαλάτα, με όσο πιο σκούρα λαχανικά γίνεται. Οι φυτικές ίνες της θα εξισορροπήσουν, κατά κάποιον τρόπο, όλα τα λιπαρά που θα καταναλώσεις. Έρευνες δείχνουν ότι οι γυναίκες που λαμβάνουν υψηλές ποσότητες φυτικών ινών έχουν λιγότερες πιθανότητες να εμφανίσουν καρδιαγγειακές παθήσεις αλλά και να γίνουν παχύσαρκες.

2. Μετά από το γεύμα, για επιπλέον ίνες, φάε μία χούφτα ξερά φρούτα, όπως δαμάσκηνα ή σύκα, και πιες δύο ποτήρια νερό, το οποίο θα σε βοηθήσει να αποβάλεις το επιπλέον νάτριο. Ακολούθησε το allyou στο Instagram!