Skip to main content

FOOD

5 τροφές που χορταίνουν χωρίς να παχαίνουν

Τέλειο δεν ακούγεται; 


Μαρία Μυλωνά

Έρευνες έχουν δείξει ότι κάποιες τροφές προσφέρουν περισσότερο κορεσμό από άλλες. Το καλύτερο; Κάποιες από αυτές είναι και πεντανόστιμες! Βεβαιώσου, λοιπόν, ότι τρως κάποιες από αυτές καθημερινά! 

1. Πατάτες: Μπορεί να τις φοβάσαι λόγω του αμύλου που περιέχουν, αλλά τα στοιχεία δείχνουν ότι οι πατάτες χορταίνουν 3 φορές περισσότερο από άλλες τροφές. Προσοχή όμως: Απόφυγε τις τηγανιτές πατάτες (όπως και τα πατατάκια).

2. Αυγά: Η ιδανική πηγή πρωτεϊνών, που μας κρατά χορτάτους όλη την ημέρα. Έρευνες δείχνουν ότι όσοι τρώνε αυγά για πρωινό πεινούν λιγότερο κατά τη διάρκεια της ημέρας σε σχέση με αυτούς που καταναλώνουν πρωινό με παρόμοιες θερμίδες μεν, χωρίς αυγά δε.

3. Βρόμη: Άλλο ένα καλό πρωινό, που πραγματικά χορταίνει. Μάλιστα, είναι και άριστη πηγή φυτικών ινών. Κατανάλωσέ την με λίγο γάλα ή γιαούρτι, και δεν θα πεινάσεις μέχρι το μεσημέρι. 

4. Σούπες: Ερευνητές διαπίστωσαν ότι άτομα που έκαναν δίαιτα και έτρωγαν σούπα 2 φορές την ημέρα κατάφεραν να χάσουν περισσότερα κιλά, αλλά και να διατηρήσουν το καινούριο βάρος τους. Οι πιο χορταστικές σούπες είναι αυτές που περιέχουν κομμάτια λαχανικών και κρέατος. 

5. Όσπρια: Όλοι έχουμε παρατηρήσει ότι όταν τρώμε ένα πιάτο φακές νιώθουμε χορτάτοι για αρκετές ώρες. Και αυτό γιατί, λόγω των φυτικών ινών, μένουν για περισσότερο χρόνο στο στομάχι, δίνοντάς μας αίσθημα κορεσμού για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα. 

Διαβάστε επίσης

FOOD

Οι 10 τροφές πιο πλούσιες σε βιταμίνη Κ, που προτείνονται από διαιτολόγους

Αυτά τα φρούτα και λαχανικά γεμάτα βιταμίνη Κ και σας προσφέρουν σημαντικά οφέλη

FOOD

To top 15 των λαχανικών με χαμηλούς υδατάνθρακες που αγαπούν οι διατροφολόγοι

Μπορεί να είναι τα λαχανικά με τους χαμηλότερους υδατάνθρακες, αλλά είναι γεμάτα με θρεπτική πυκνότητα και υπέροχη γεύση

FOOD

Ποια πολύτιμα οφέλη προσφέρει στον οργανισμό σου το ρόφημα με δεντρολίβανο

6 σημαντικά οφέλη υγείας του τσαγιού δεντρολίβανου

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Παρασκευής 26 Απριλίου

Αφεθείτε στην ευτυχία που σας προσφέρει η καθημερινότητα

PETS

Γιατί η γάτα μου με κοιτάζει επίμονα;

6 λόγοι για τους οποίους οι γάτες κοιτούν επίμονα και πώς να ανταποκριθείτε

ΒΙΒΛΙΟ

12 βιβλία για το Πάσχα του 2024

Η Ναταλία Πετρίτη επιλέγει τα βιβλία που θα μας κρατήσουν συντροφιά στις διακοπές και που θα χαρίσουμε στους αγαπημένους μας.