Skip to main content

FOOD

Μαγείρεψε έξυπνα και χάσε κιλά με 5 γευστικές ανταλλαγές που ΑΞΙΖΕΙ να δοκιμάσεις

Ο δρόμος της απώλειας (βάρους) ξεκινάει από την κουζίνα σου.


Φύλλις Νικολάου

Μπορεί να μην είναι 29... αλλά οι ειδικοί της διατροφής τονίζουν ότι για να χάσεις βάρος πρέπει να αλλάξεις τον τρόπο που μαγειρεύεις και τρως.

Αυτό φυσικά, δεν σημαίνει ότι πρέπει να ξεκινήσεις από σήμερα τη γνωστή «Δίαιτα του Νοσοκομείου» που απαιτεί από εσένα να τα τρως όλα στεγνά, ανάλατα και νερόβραστα. Αντίθετα, χρησιμοποιώντας τα κατάλληλα (και πιο υγιεινά) υλικά, μπορείς να γλιτώσεις τις περιττές θερμίδες, να εξορίσεις από το πιάτο σου τους επεξεργασμένους υδατάνθρακες και τα «κακά» λιπαρά» -κι όλα αυτά χωρίς να χάσεις πόντους απόλαυσης! 

Για να σε βοηθήσουμε να μπεις στο πνεύμα, σου παρουσιάζουμε 5 γευστικές και υγιεινές ανταλλαγές οι οποίες υπόσχονται να σε βοηθήσουν να ξεφορτωθείς εκείνα τα παραπανίσια κιλάκια.

Αντί για: Κρέμα Γάλακτος 
Βάλε στο φαγητό σου: Κορν Φλάουρ
Προσθέτοντας λίγο κορν φλάουρ στα πιάτα που συνήθως απαιτούν κρέμα γάλακτος, θα πάρεις το ίδιο όγκο και την πλούσια υφή της τελευταίας, χωρίς όμως κανένα ίχνος λίπους! Κι αν αποζητάς λίγη από τη γεύση της κρέμας γάλακτος, δεν έχεις παρά να διαλύσεις το κορν φλάουρ σε λίγο light γάλα εβαπορέ. 

Αντί για: Πατάτα
Βάλε στο φαγητό σου: Κουνουπίδι 
Σε αντίθεση με την απεχθή χαρακτηριστική μυρωδιά του, το κουνουπίδι είναι απίστευτα νόστιμο και γευστικό ενώ η υφή των ανθών του θυμίζει... τον πουρέ πατάτας. Στη θέση του, λοιπόν, δεν έχεις παρά να δοκιμάσεις κουνουπίδι ψητό ή σε μορφή πουρέ για να πάρεις την ίδια γεύση με 22 θερμίδες λιγότερες ανά φλιτζάνι! Καθόλου άσχημα, δε βρίσκεις;

Αντί για: Τυρί χαμηλών λιπαρών
Βάλε στο πιάτο σου: Φέτα ή φρέσκο κατσικίσιο τυρί
Τα τυριά χαμηλών λιπαρών έχουν περισσότερα συντηρητικά από την φέτα και το κατσικίσιο τυρί. Τα τελευταία, άλλωστε, είναι πλούσια σε Συζευγμένο Λινολεϊκό Οξύ (CLA) το οποίο, σύμφωνα με έρευνες, συμβάλλει στην καύση του λίπους. Από το σάντουιτς και τη σαλάτα σου, λοιπόν, μέχρι τα ζυμαρικά σου, δεν έχεις παρά να πεις... «Λευκό τυρί»!

Αντί για: Μοσχαρίσια μπριζόλα
Βάλε στο φαγητό σου: Μοσχαρίσιο κρέας ελευθέρας βοσκής
Μπορεί να σου φαίνεται απίστευτο, αλλά το μοσχαρίσιο κρέας ελευθέρας βοσκής διαθέτει 92 θερμίδες λιγότερες ανά μερίδα από το συμβατικό, ενώ παρουσιάζει υψηλότερη συγκέντρωση Ω-3 λιπαρών οξέων. Με άλλα λόγια -και για τη γραμμή μας- η... ελευθερία είναι η λύση!

Αντί για: Cheesecake
Βάλε στο πιάτο σου: Μια ατομική τάρτα με φρούτα
Επιμένεις να λατρεύεις το cheesecake παρότι ξέρεις ότι είναι εξαιρετικά πλούσιο σε ζάχαρη και λιπαρά; Στη θέση του, οι ειδικοί σου προτείνουν να απολαύσεις μια ατομική τάρτα με φρούτα, μιας και η γεύση της είναι παρόμοια με εκείνη του αγαπημένου γλυκού. Παράλληλα, περιέχει λιγότερα λιπαρά, ενώ τα φρούτα της θα σου χαρίσουν τη φρεσκάδα και τα θρεπτικά στοιχεία τους.

Διαβάστε επίσης

FOOD

Η δύναμη στο πιάτο σου: Γιατί να βάλεις τα σπαράγγια στη διατροφή σου

Εκτός από εξαιρετική γεύση, τα σπαράγγια σού προσφέρουν και πολλά οφέλη

FOOD

Τι συμβαίνει στον οργανισμό σας όταν τρώτε τακτικά κουνουπίδι

Υπάρχουν πολλά σημαντικά οφέλη για την υγεία που μπορείτε να έχετε τρώγοντας αυτό το ωφέλιμο λαχανικό.

FOOD

Σαρακοστή: Μια καλή αφορμή για να γίνεις vegan!

Σου έχουμε πολλούς λόγους 

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Παρασκευής 29 Μαρτίου

Μην αποφύγετε να βρείτε τη λύση σε κάτι που σας βασανίζει, όσο και αν φοβάστε μήπως πληγωθείτε

BLOGS

Η Beyoncé αποκαλύπτει την tracklist του νέου της δίσκου, Cowboy Carter

Ο οποίος θα περιλαμβάνει μεταξύ άλλων ένα cover του “Jolene” της Dolly Parton, αλλά και συμμετοχή του θρύλου της country, Willie Nelson

VIRAL

Το teaser trailer της νέας ταινίας του Γιώργου Λάνθιμου Kinds Of Kindness είναι εδώ

Στο Ιστορίες Καλοσύνης πρωταγωνιστεί η άρτι βραβευθείσα με Όσκαρ Emma Stone, ενώ το σενάριο της ταινίας συνυπογράφει το δίδυμο Γιώργος Λάνθιμος-Ευθύμης Φιλίππου.