Αισθάνεσαι πεσμένη; ΑΥΤH είναι η τροφή που θα σε ανεβάσει - AllYou.gr

Search

Αισθάνεσαι πεσμένη; ΑΥΤH είναι η τροφή που θα σε ανεβάσει

Μια μικρή ποσότητα αρκεί! 

03 Δεκεμβρίου 2015

Οι περισσότεροι ξηροί καρποί περιέχουν μέταλλα και ιχνοστοιχεία πολύτιμα για την υγεία του σώματος αλλά και τη διανοητική μας υγεία. Το βραζιλιάνικο καρύδι (brazil nut) συγκεκριμένα, είναι πλούσιο σε σελήνιο, ένα ιχνοστοιχείο που συμβάλει στη διανοητική ισορροπία και βοηθά στην πρόληψη και την αντιμετώπισης της ήπιας κατάθλιψης ρυθμίζοντας τη λειτουργία του εγκεφάλου.

Και παρότι το σελήνιο υπάρχει και σε άλλες τροφές, τα βραζιλιάνικα καρύδια το περιέχουν σε πολύ μεγάλη ποσότητα. Για να πάρετε την ημερήσια συνιστώμενη δόση του απαραίτητου αυτού ιχνοστοιχείου σας αρκούν τέσσερα βραζιλιάνικα καρύδια, είτε όλα μαζί είτε κατανεμημένα μέσα στη μέρα.

Η επαρκής κατανάλωση σεληνίου έχει συνδεθεί και με την πρόληψη άλλων σοβαρών προβλημάτων υγείας όπως η δυσλειτουργία του θυρεοειδή, ψωρίαση, άσθμα, μειωμένη λειτουργία του ανοσοποιητικού, ρευματοειδή αρθρίτιδα, καρδιοπάθεια ακόμη και με διάφορες μορφές καρκίνου.

Άλλες τροφές πλούσιες σε σελήνιο είναι τα σιτηρά ολικής αλέσεως, τα οστρακοειδή και τα θαλασσινά, το κόκκινο κρέας και τα εντόσθια. Ωστόσο οι ειδικοί συμβουλεύουν να μην ξεπερνάτε αυτή την ποσότητα ημερησίως, καθώς σε υπερβολική συγκέντρωση το σελήνιο μπορεί να έχει τοξική δράση.

Πηγή: http://www.iatrikanea.gr/Ακολούθησε το allyou στο Instagram!