Skip to main content

FOOD

Αισθάνεσαι πεσμένη; ΑΥΤΟ είναι το ρόφημα που χρειάζεσαι

Ένα καφεδάκι την ημέρα!



Αν είσαι κι εσύ λάτρης του καφέ και έχει χρειαστεί σε κάποια φάση να τον κόψεις - ακόμα και να τον ελαττώσεις- θα ξέρεις ότι τα συμπτώματα της στέρησης είναι κάτι παραπάνω από ενοχλητικά (πονοκέφαλος, νεύρα, αδυναμία συγκέντρωσης)

Οι επιστήμονες έχουν πολλές φορές στο παρελθόν υποστηρίξει ότι μια κούπα καφέ είναι σε θέση να μας φτιάξει τη διάθεση, χωρίς όμως να είναι σίγουροι μέχρι σήμερα γιατί συμβαίνει αυτό.

Τώρα μία νέα μελέτη που πραγματοποιήθηκε Πορτογάλους, Αμερικανούς και Βραζιλιάνους ερευνητές επιβεβαιώνει την θετική επίδραση του καφέ στη διάθεση μας.

Οι ερευνητές χορήγησαν σε ποντίκια δόσεις καφεΐνης και διαπιστώθηκε ότι μετά την κατανάλωσή της οι αντιδράσεις τους σε στρεσογόνα ερεθίσματα ήταν πιο ήπιες σε σύγκριση με ποντίκια που δεν είχαν καταναλώσει καφεΐνη. Πού οφείλεται αυτό; Καθώς η καφεΐνη αποτρεπεί την υπνηλία, παράλληλα εμποδίζει τον οργανισμό να αντιδράσει στο στρες, με αποτέλεσμα την καλύτερη διάθεση, τη βελτιωμένη λειτουργία της μνήμης και τις αυξημένες αντιστάσεις απέναντι στην κατάθλιψη.

Την ίδια στιγμή βέβαια οι ειδικοί εξηγούν ότι θα προχωρήσουν σε περισσότερες δοκιμές και σε ανθρώπους προκειμένου να επιβεβαιώσουν πως η καφεΐνη έχει τις ίδιες ευεργετικές ιδιότητες και στον δικό μας οργανισμό.

Διαβάστε επίσης

FOOD

Η δύναμη στο πιάτο σου: Γιατί να βάλεις τα σπαράγγια στη διατροφή σου

Εκτός από εξαιρετική γεύση, τα σπαράγγια σού προσφέρουν και πολλά οφέλη

FOOD

Τι συμβαίνει στον οργανισμό σας όταν τρώτε τακτικά κουνουπίδι

Υπάρχουν πολλά σημαντικά οφέλη για την υγεία που μπορείτε να έχετε τρώγοντας αυτό το ωφέλιμο λαχανικό.

FOOD

Σαρακοστή: Μια καλή αφορμή για να γίνεις vegan!

Σου έχουμε πολλούς λόγους 

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Παρασκευής 29 Μαρτίου

Μην αποφύγετε να βρείτε τη λύση σε κάτι που σας βασανίζει, όσο και αν φοβάστε μήπως πληγωθείτε

BLOGS

Η Beyoncé αποκαλύπτει την tracklist του νέου της δίσκου, Cowboy Carter

Ο οποίος θα περιλαμβάνει μεταξύ άλλων ένα cover του “Jolene” της Dolly Parton, αλλά και συμμετοχή του θρύλου της country, Willie Nelson

VIRAL

Το teaser trailer της νέας ταινίας του Γιώργου Λάνθιμου Kinds Of Kindness είναι εδώ

Στο Ιστορίες Καλοσύνης πρωταγωνιστεί η άρτι βραβευθείσα με Όσκαρ Emma Stone, ενώ το σενάριο της ταινίας συνυπογράφει το δίδυμο Γιώργος Λάνθιμος-Ευθύμης Φιλίππου.