Κανέλα Vs Διαβήτη, σημειώσατε 1-0 - AllYou.gr

Search

Κανέλα Vs Διαβήτη, σημειώσατε 1-0

Πικάντικη θεραπεία, γλυκά αποτελέσματα!

04 Φεβρουαρίου 2016

Θέλεις να μάθεις πώς θα μειώσεις τα επίπεδα του σακχάρου στο αίμα, με φυσικό τρόπο; Μα φυσικά χρησιμοποιώντας μπαχαρικά και συγκεκριμένα την κανέλα! 

Οι ερευνητές από το Davis University of California και το USDA Western Regional Research Center, αφού ανέλυσαν οκτώ μελέτες, κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι η κατανάλωση κανέλας μείωσε αισθητά το σάκχαρο στο αίμα στα άτομα που συμμετείχαν στις εν λόγω έρευνες κι έπασχαν από διαβήτη τύπου 2 ή εμφάνιζαν συμπτώματα προδιαβήτη. 

Γιατί συμβαίνει αυτό; Η κανέλα φαίνεται να μοιράζεται τους ίδιους μηχανισμούς δράσης με αρκετά από τα σκευάσματα που κυκλοφορούν στην αγορά και στοχεύουν στον έλεγχο του σακχαρώδη διαβήτη. Ο σημαντικότερος εξ’ αυτών σχετίζεται με τη μείωση της αντίστασης στην ινσουλίνη, χάρη στην υψηλή περιεκτικότητά της κανέλας στην ουσία κινναμαλδεΰδη. Συγκεκριμένα, οι ερευνητές πιστεύουν ότι η κινναμαλδεΰδη διεγείρει την παραγωγή και την δράση της ινσουλίνης - της ορμόνης που διασπά το σάκχαρο και το βοηθά να κινηθεί προς τα κύτταρα, εμποδίζοντας την συσσώρευσή του στο αίμα. 

Τα ευεργετικά οφέλη της κανέλας, ωστόσο, δε σταματούν εδώ, μιας και η ίδια έρευνα αποκάλυψε ότι το πικάντικo μπαχαρικό ενδέχεται να μειώνει την ολική χοληστερόλη, την «κακή» (LDL) χοληστερόλη και τα τριγλυκερίδια! 

Όσο για την ιδανική δοσολογία; Αρκεί 1 κ.γ. κανέλα την ημέρα για να βρεις την υγεία σου!Ακολούθησε το allyou στο Instagram!