ΑΥΤΟΙ είναι οι 4 διατροφικοί σύμμαχοι της ανδρικής γονιμότητας - AllYou.gr

Search

ΑΥΤΟΙ είναι οι 4 διατροφικοί σύμμαχοι της ανδρικής γονιμότητας

Βάλ' τα στο πρόγραμμά του! 

19 Φεβρουαρίου 2016

Ένας πιθανός λόγος για την υπογονιμότητα στα ζευγάρια είναι η μικρή ποσότητα σπερματοζωάρια (χαμηλή ποσότητα θεωρείται λιγότερο από 15 εκατομμύρια σπερματοζωάρια ανά ml σπέρματος).

Η ολιγοσπερμία μπορεί να οφείλεται σε πολλές αιτίες όπως ορμονικές ανωμαλίες, μόλυνση του προστάτη, κιρσοκήλες στο όσχεο, βλάβη στους εσκπερματιστικούς πόρους, χρήση αναβολικών στεροειδών, κάπνισμα, κατάχρηση αλκοόλ, τοξικά χημικά, φάρμακα, έκθεση σε βαριά μέταλλα και ακτινοβολία. Ακόμη και ορισμένα κολπικά λιπαντικά μπορεί να είναι τοξικά για το σπέρμα. Υπάρχουν ωστόσο φυσικοί τρόποι που μπορούν να βοηθήσουν στην αύξηση της ποσότητας των σπερματοζωαρίων του άντρα.

Κορεάτικο ginseng

Το κορεάτικο ginseng χρησιμοποιείται ευρέως στην παραδοσιακή κινεζική ιατρική για την καταπολέμηση του άγχους. Χρησιμοποιείται όμως και για την αύξηση της τεστοστερόνης, την ποσότητα και την κινητικότητα των σπερματοζωαρίων, για τη βελτίωση της γονιμότητας και της στυτικής λειτουργίας. Πάρτε 1 έως 3 κάψουλες των 500 mg κορεάτικο ginseng καθημερινά για τουλάχιστον 3 μήνες.

Ρίζα ashwagandha – ινδικό ginseng

Πιλοτική μελέτη του 2013 βρήκε πως το εκχύλισμα της ρίζας ashwagandha μπορεί να αυξήσει σημαντικά την ποσότητα και την κινητικότητα των σπερματοζωαρίων και τον όγκο του σπέρματος. Αυτό το βότανο ενισχύει επίσης την υγιή παραγωγή τεστοστερόνης. Βελτιώνει τη συνολική σας υγεία, σας χαρίζει ζωντάνια και μειώνει το άγχος. Αναμίξτε ½ κ.γλ. σκόνη ashwagandha σε ένα ποτήρι χλιαρό γάλα. Πίνετέ το δύο φορές τη μέρα για μερικούς μήνες. Μία άλλη επιλογή είναι να πάρετε εκχύλισμα ρίζας ashwagandha. Συμβουλευτείτε το γιατρό σας για τη σωστή δόση.

Σκόρδο

Το σκόρδο δρα ως φυσικό αφροδισιακό και αυξάνει την παραγωγή σπέρματος. Περιέχει ένα συστατικό που ονομάζεται αλισίνη, η οποία ενισχύει την ανθεκτικότητα του σπέρματος και βελτιώνει την κυκλοφορία του αίματος – και άρα τη στυτική λειτουργία. Επιπλέον, το μέταλλο σελήνιο που περιέχεται στο σκόρδο βοηθά στη βελτίωση της κινητικότητας των σπερματοζωαρίων.

Πράσινο τσάι

Σύμφωνα με έρευνα, η μεγάλη ποσότητα αντιοξειδωτικών στο πράσινο τσάι ενισχύει τη γονιμότητα καθώς εξουδετερώνουν τις ελεύθερες ρίζες που μπορεί να βλάψουν τα σπερματικά κύτταρα. Σύμφωνα με μελέτη του 2012 που δημοσιεύτηκε στην επιθεώρηση Molecular Nutrition and Food Research, μικρές δόσεις των κατεχινών που βρίσκονται στο πράσινο τσάι, μπορεί να βελτιώσουν την ποιότητα και την κινητικότητα των σπερματοζωαρίων, βελτιώνοντας έτσι τις πιθανότητες γονιμοποίησης. Ωστόσο, υψηλότερη συγκέντρωση κατεχινών μπορεί να έχει το αντίθετο αποτέλεσμα. Ένα με δύο φλιτζάνια πράσινο τσάι τη μέρα είναι αρκετά για να βελτιώσουν την ποιότητα του σπέρματός σας και τη συνολική σας υγεία.

Σημαντικό: Προτού δοκιμάσετε οποιαδήποτε φυτική ή φυσική θεραπεία, συμβουλευτείτε το γιατρό σας.

Πηγή: http://www.iatrikanea.gr/Ακολούθησε το allyou στο Instagram!