Προσπαθείς να χάσεις βάρος; ΑΥΤΑ είναι τα πιο... αδυνατιστικά φρούτα - AllYou.gr

Search

Προσπαθείς να χάσεις βάρος; ΑΥΤΑ είναι τα πιο... αδυνατιστικά φρούτα

Βάλ' τα στο πιάτο σου!

28 Φεβρουαρίου 2016

Σύμφωνα με νέα μελέτη, που δημοσιεύεται στο διεθνές επιστημονικό περιοδικό British Medical Journal, η αυξημένη κατανάλωση φρούτων και λαχανικών με υψηλή περιεκτικότητα σε φλαβονοειδή, σχετίζεται με πρόληψη της αύξησης του σωματικού βάρους.

Συνολικά, υπάρχουν πάνω από 6.000 τύποι φλαβονοειδών, που περιέχονται στα περισσότερα φρούτα και λαχανικά. Μεταξύ των πιο γνωστών φλαβονοειδών περιλαμβάνονται οι φλαβονόλες, οι φλαβόνες, οι φλαβανόλες και οι ανθοκυανίνες. Παλαιότερες μελέτες έχουν συσχετίσει τη διαιτητική πρόσληψη φλαβονοειδών με την απώλεια βάρους, αν και οι περισσότερες είχαν επικεντρωθεί σε ένα συγκεκριμένο συστατικό του πράσινου τσαγιού.

Για τους σκοπούς της παρούσας μελέτης, οι ερευνητές χρησιμοποίησαν δεδομένα από περίπου 124.000 άνδρες και γυναίκες, οι οποίοι κάθε 4 χρόνια κατά τη διάρκεια της περιόδου 1986-2011, συμπλήρωναν ερωτηματολόγια σχετικά με τις διατροφικές τους συνήθειες, μέσω των οποίων η ερευνητική ομάδα αξιολόγησε τα επίπεδα διαιτητικής πρόσληψης διαφόρων τύπων φλαβονοειδών. Επιπλέον, κάθε 2 χρόνια, οι εθελοντές συμπλήρωναν ερωτηματολόγια που αφορούσαν το σωματικό βάρος, τις συνήθειες του τρόπου ζωής και το ιατρικό ιστορικό τους.

Τα αποτελέσματα της μελέτης έδειξαν ότι οι συμμετέχοντες με τα υψηλότερα επίπεδα πρόσληψης συγκεκριμένων τύπων φλαβονοειδών είχαν τη μικρότερη πιθανότητα αύξησης του σωματικού τους βάρους. Ειδικότερα, οι ανθοκυανίνες που περιέχονται στις φράουλες και τα βατόμουρα, οι φλαβονόλες του τσαγιού και των κρεμμυδιών και οι φλαβανόλες των μήλων φάνηκαν να συνδέονται με τη μικρότερη αύξηση του βάρους κατά το διάστημα διεξαγωγής της μελέτης.

Όπως αναφέρουν οι ερευνητές, αν και ο σχεδιασμός της μελέτης δεν επιτρέπει την εξαγωγή οριστικών συμπερασμάτων, εν τούτοις φαίνεται ότι η αυξημένη κατανάλωση φρούτων και λαχανικών με υψηλή περιεκτικότητα σε ορισμένους τύπους φλαβονοειδών θα μπορούσε ενδεχομένως να συμβάλλει στη διατήρηση του σωματικού βάρους των ενηλίκων.

Πηγή: http://www.neadiatrofis.gr/

Συντάκτης

Hot αυτή τη στιγμή!

ΜΟΔΑ

Το total black look που θα θέλεις να φορέσεις τώρα

Θες να αντιγράψεις το πιο κομψό outfit της fashion blogger Sara Donaldson; Σε καταλαβαίνουμε.
ΔΙΑΤΡΟΦΗ

4 υλικά για να κάνεις γρήγορες και γευστικές σούπες

Τώρα που ο καιρός κρυώνει, πες ναι στις σούπες! Δε χρειάζεσαι πολύ χρόνο για να τις ετοιμάσεις.
ΠΑΙΔΙ

Η θεατρική παράσταση για το bullying που πρέπει να δει κάθε παιδί

Η οικογενειακή κωμδιά «ΟΛΟγυρα, ΟΛΟτελα, ΟΛΟιδιοι» ανεβαίνει για δεύτερη χρονιά στο θέατρο Άνεσις.
FASHION TRENDS

Κεφάλαιο μπότες: Τι θα φορεθεί φέτος και τι όχι;

Εάν έχεις σκοπό να κάνεις μια νέα αγορά μπότας, τότε φρόντισε να είσαι ενημερωμένη!
ΑΙΣΘΗΤΙΚΗ

Αυτές είναι οι ξανθές αποχρώσεις που πρέπει να δοκιμάσεις

Οι αγαπημένες σου σταρ σου δείχνουν διαφορετικούς τρόπους για να τολμήσεις και εσύ στα μαλλιά σου το ξανθό.
ΥΓΕΙΑ

6 απλοί τρόποι να κάνεις τη ζωή σου πιο ποιοτική

Μικρές αλλαγές που θα βελτιώσουν την καθημερινότητα σου.