Ένα μήλο την ημέρα, τα κιλά τα κάνει ΠΕΡΑ - AllYou.gr

Search

Ένα μήλο την ημέρα, τα κιλά τα κάνει ΠΕΡΑ

Δεν το λέμε εμείς, αλλά οι ειδικοί.

23 Φεβρουαρίου 2016

Αν έχεις περάσει ώρες κρατώντας μούτρα ή μελαγχολώντας πάνω από τη ζυγαριά σου αποκλείεται να μην έχεις αναρωτηθεί αν υπάρχουν τροφές που... να αδυνατίζουν αντί να χαρίζουν έξτρα πόντους στα ψωμάκια σου. Τα κακά νέα είναι ότι ακόμα κι αν αυτές οι θαυματουργές τροφές υπάρχουν, δεν πρόκειται να σε σώσουν από την ανοδική ένδειξη της ζυγαριάς, αν δεν σταματήσεις τις επιδρομές στις τηγανιτές πατάτες, τα γλυκά και τις λοιπές λιχουδιές. Τα καλά νέα: οι διαιτολόγοι διατείνονται ότι ο μεταβολισμός μπορεί να μην αλλάζει, αλλά μπορείς να τον βοηθήσεις να κάνει περισσότερες καύσεις.

Στο σημείο αυτό μάλιστα υπάρχει μια θεωρία αναφορικά με την αξία της πηκτίνης, η οποία υπάρχει σε αφθονία στα μήλα, και η οποία «παγιδεύει» τα λίπη και βοηθά στο μεταβολισμό της γλυκόζης, σταθεροποιώντας έτσι τα επίπεδα του σακχάρου στο αίμα. 

Με αυτόν τον τρόπο, η πηκτίνη συμβάλλει στο αδυνάτισμα και λειτουργεί σαν φυσικό κατασταλτικό της όρεξης, ενισχύοντας το αίσθημα του κορεσμού. Για αυτό, λοιπόν, οι ειδικοί προειδοποιούν: αν θες να κερδίσεις τη μάχη με τη ζυγαριά και να κάνεις τη δίαιτα πέρα, φρόντισε να τρως 1-2 μήλα ημερησίως!Ακολούθησε το allyou στο Instagram!