Skip to main content

FOOD

Ένα μήλο την ημέρα, τα κιλά τα κάνει ΠΕΡΑ

Δεν το λέμε εμείς, αλλά οι ειδικοί.


Φύλλις Νικολάου

Αν έχεις περάσει ώρες κρατώντας μούτρα ή μελαγχολώντας πάνω από τη ζυγαριά σου αποκλείεται να μην έχεις αναρωτηθεί αν υπάρχουν τροφές που... να αδυνατίζουν αντί να χαρίζουν έξτρα πόντους στα ψωμάκια σου. Τα κακά νέα είναι ότι ακόμα κι αν αυτές οι θαυματουργές τροφές υπάρχουν, δεν πρόκειται να σε σώσουν από την ανοδική ένδειξη της ζυγαριάς, αν δεν σταματήσεις τις επιδρομές στις τηγανιτές πατάτες, τα γλυκά και τις λοιπές λιχουδιές. Τα καλά νέα: οι διαιτολόγοι διατείνονται ότι ο μεταβολισμός μπορεί να μην αλλάζει, αλλά μπορείς να τον βοηθήσεις να κάνει περισσότερες καύσεις.

Στο σημείο αυτό μάλιστα υπάρχει μια θεωρία αναφορικά με την αξία της πηκτίνης, η οποία υπάρχει σε αφθονία στα μήλα, και η οποία «παγιδεύει» τα λίπη και βοηθά στο μεταβολισμό της γλυκόζης, σταθεροποιώντας έτσι τα επίπεδα του σακχάρου στο αίμα. 

Με αυτόν τον τρόπο, η πηκτίνη συμβάλλει στο αδυνάτισμα και λειτουργεί σαν φυσικό κατασταλτικό της όρεξης, ενισχύοντας το αίσθημα του κορεσμού. Για αυτό, λοιπόν, οι ειδικοί προειδοποιούν: αν θες να κερδίσεις τη μάχη με τη ζυγαριά και να κάνεις τη δίαιτα πέρα, φρόντισε να τρως 1-2 μήλα ημερησίως!

Διαβάστε επίσης

FOOD

Η δύναμη στο πιάτο σου: Γιατί να βάλεις τα σπαράγγια στη διατροφή σου

Εκτός από εξαιρετική γεύση, τα σπαράγγια σού προσφέρουν και πολλά οφέλη

FOOD

Τι συμβαίνει στον οργανισμό σας όταν τρώτε τακτικά κουνουπίδι

Υπάρχουν πολλά σημαντικά οφέλη για την υγεία που μπορείτε να έχετε τρώγοντας αυτό το ωφέλιμο λαχανικό.

FOOD

Σαρακοστή: Μια καλή αφορμή για να γίνεις vegan!

Σου έχουμε πολλούς λόγους 

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Παρασκευής 29 Μαρτίου

Μην αποφύγετε να βρείτε τη λύση σε κάτι που σας βασανίζει, όσο και αν φοβάστε μήπως πληγωθείτε

BLOGS

Η Beyoncé αποκαλύπτει την tracklist του νέου της δίσκου, Cowboy Carter

Ο οποίος θα περιλαμβάνει μεταξύ άλλων ένα cover του “Jolene” της Dolly Parton, αλλά και συμμετοχή του θρύλου της country, Willie Nelson

VIRAL

Το teaser trailer της νέας ταινίας του Γιώργου Λάνθιμου Kinds Of Kindness είναι εδώ

Στο Ιστορίες Καλοσύνης πρωταγωνιστεί η άρτι βραβευθείσα με Όσκαρ Emma Stone, ενώ το σενάριο της ταινίας συνυπογράφει το δίδυμο Γιώργος Λάνθιμος-Ευθύμης Φιλίππου.