ΑΥΤΕΣ είναι οι 3 τροφές που "απειλούν" τα δόντια σου - AllYou.gr

Search

ΑΥΤΕΣ είναι οι 3 τροφές που "απειλούν" τα δόντια σου

...και μέχρι σήμερα το αγνοούσες! 

03 Μαρτίου 2016

Πάγος: Παρότι δεν ακούγεται τόσο τραγικό, πολλοί άνθρωποι συνηθίζουν να μασουλάνε παγάκια – θεωρούν μάλιστα πως αυτή η συνήθεια “καθαρίζει” τα δόντια τους. Δυστυχώς το αποτέλεσμα είναι το αντίθετο από το επιθυμητό. Το... μασούλημα πάγου μπορεί να αφήσει τα δόντια πιο ευάλωτα και να βλάψει το σμάλτο.

Κολλώδεις τροφές: Τα αποξηραμένα φρούτα θεωρούνται ένα πολύ υγιεινό και θρεπτικό σνακ. Δεν είναι όμως εξίσου ωφέλιμα για τα δόντια. Τέτοιες τροφές με κολλώδη υφή τείνουν να παραμένουν στα δόντια για περισσότερη ώρα από άλλες ενώ όταν παράλληλα είναι και πλούσιες σε σάκχαρα, τότε μπορεί να προκαλέσουν τερηδόνα και ουλίτιδα. Αν αγαπάτε τις υγιεινές κολλώδεις τροφές, φροντίστε μετά την κατανάλωσή τους να βουρτσίζετε τα δόντια και να τα καθαρίζετε με οδοντικό νήμα.

Ροφήματα: Ο καφές και το τσάι είναι αγαπημένες επιλογές ροφημάτων – και μάλιστα το τσάι συγκαταλέγεται στις πιο υγιεινές. Ωστόσο η καφεΐνη (που υπάρχει στον καφέ, το τσάι και σε πολλά αναψυκτικά) στεγνώνει το στόμα και η μικρότερη παραγωγή σάλιου σημαίνει λιγότερη φυσική καθαριότητα της στοματικής κοιλότητας. Επιπλέον, ο καφές και το τσάι λεκιάζουν και αποχρωματίζουν τα δόντια, ενώ η ζάχαρη που συνήθως περιέχουν δεν είναι ωφέλιμη ούτε για τα δόντια ούτε για τα ούλα μας. Αν δεν μπορείτε να τα αποχωριστείτε, συνοδεύετε κάθε ένα τέτοιο ρόφημα με άφθονο νερό.

Πηγή: http://www.iatrikanea.gr/Ακολούθησε το allyou στο Instagram!