Από σήμερα, κάνεις δίαιτα… PART-TIME! - AllYou.gr

Search

Από σήμερα, κάνεις δίαιτα… PART-TIME!

Δυο μέρες μόνο.

29 Φεβρουαρίου 2016
Συντάκτης : Φύλλις Νικολάου

Ποιος (σου) είπε ότι για να χάσεις εκείνα τα παραπανίσια κιλά που δε σε αφήνουν να χωρέσεις στο παλιό τζιν σου πρέπει να κάνεις συνεχώς σκληρή δίαιτα; 

Βρετανοί επιστήμονες υποστηρίζουν ότι μια δίαιτα που περιορίζεται σε δύο μόνο μέρες την εβδομάδα, αλλά επαναλαμβάνεται με σταθερότητα, μπορεί να έχει τα ίδια ακριβώς αποτελέσματα με τις πλέον αυστηρές δίαιτες που βάζουν εμπόδια ανάμεσα σε εσένα και εκείνο το burger που τόσο θες να απολαύσεις!

Στην έρευνα, οι ερευνητές χώρισαν τους συμμετέχοντες σε δύο ομάδες: η μια ομάδα ακολούθησε ένα διατροφικό πλάνο 1.500 θερμίδων την ημέρα, ενώ η δεύτερη ομάδα απόφυγε τους αμυλούχους υδατάνθρακες (π.χ. ψωμί, δημητριακά, πατάτες, καρότα) μόνο δύο μέρες την εβδομάδα (τα μη αμυλώδη λαχανικά μπορούσαν να συμπεριληφθούν). 

Τα αποτελέσματα της έρευνας έδειξαν ότι έπειτα από δώδεκα εβδομάδες, όσοι έκαναν δίαιτα μερικής απασχόλησης έχασαν διπλάσιο βάρος σε σχέση με εκείνους που ακολούθησαν τον...  παραδοσιακό τρόπο απώλειας βάρους. 

Οι ειδικοί δεν είναι ακόμη σε θέση να εξηγήσουν πλήρως αυτό το φαινόμενο κι έτσι οι έρευνες συνεχίζονται. Τα καλά νέα όμως είναι ότι το από Δευτέρα δίαιτα σταματά την Τρίτη -με τις ευλογίες της επιστήμης! Ακολούθησε το allyou στο Instagram!